Actualitate

Clujean cu o alcoolemie de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat, accident în Mărăști. Șoferul a fost reținut de polițiști

Un clujean implicat într-un accident rutier în Mărăști nu a trecut proba etilotestului. Acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice, după ce etilotestul a indicat o concentrație de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Control trafic/Foto: Poliția Română Control trafic/Foto: Poliția Română

 

 


Polițiștii clujeni au reținut pentru 24 de ore un bărbat de 50 de ani, din Cluj-Napoca, care a fost implicat într-un eveniment rutier, miercuri, produs pe strada Vulturului și soldat cu pagube materiale.

 


„Polițiștii l-au testat pe acesta cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație de 1.14 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior testării, acesta a refuzat deplasarea la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice”, informează, joi, IPJ Cluj. 

În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, faptǎ prevǎzutǎ și pedepsită de Codul penal.


De asemenea, miercuri, polițiștii clujeni au dispus reținerea a trei bărbați, cercetați pentru comiterea de infracțiuni rutiere. Doi dintre aceștia au fost ulterior arestați preventiv pentru 30 de zile.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

A dat peste cap etilotestul. Un tânăr din Gherla, depistat în trafic cu o alcoolemie de 0,74 mg/l în aerul expirat

Beat la volan, cu o alcoolemie de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, prin centrul Clujului. A fost reținut de polițiști

abonare newsletter