Actualitate

O nouă zi caniculară, cu disconfort termic ridicat, în Cluj

Marți, 22 august, se anunță o zi toridă, cu disconfort termic accentuat și vreme caniculară. Temperaturile maxime vor ajunge la 37 de grade Celsius.

Zi toridă în Cluj/Foto: Emil Boc Facebook.com Zi toridă în Cluj/Foto: Emil Boc Facebook.com

 

 


Meteorologii au emis la începutul acestei săptămâni o nouă avertizare de caniculă pentru Cluj și mai multe județe din țară. 

 


Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, pe parcursul zilei de marți vremea va fi caniculară, mai ales în zona de sud și sud-est a țării. Șansele de precipitații pot apărea în zona de munte, trecător și de scurtă durată. Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorilor de 30 și 37 de grade Celsius, iar cele minime între 15 și 24 de grade Celsius.

Clujul se află sub Cod Galben, situație în care disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.


Cod Galben de caniculă în Cluj/Foto: ANM

Astfel, în Cluj, cerul va fi în mare parte senin, iar vântul va sufla cu o viteză de până la 15 km/h. Temperatura maximă va fi de 34 de grade Celsius, iar cea minimă de 18 grade Celsius. Pe timpul serii, termometrele vor indica 19 grade Celsius. 

Valul de căldură va persista, în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul săptămânii.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cod galben de CANICULĂ în Cluj. Maximele vor ajunge la 37 de grade Celsius

abonare newsletter