Actualitate

Urmează zile DE FOC în România! Clujul, sub COD GALBEN de caniculă.

Cod galben de caniculă în cea mai mare parte a țării și izolat, cod portocaliu de disconfort termic, în următoarele zile.

Cod galben de val de căldură, valabil în cea mai mare parte a țării, inclusiv la Cluj. FOTO: Facebook/ Emil Boc Cod galben de val de căldură, valabil în cea mai mare parte a țării, inclusiv la Cluj. FOTO: Facebook/ Emil Boc

 

 


Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări meteo cod galben și cod portocaliu de caniculă pentru întreaga țară, în zilele duminică și luni, 20-21 august.

 


Astfel, o avertizare cod galben va fi în vigoare în 20 și 21 august, pentru val de căldură și disconfort termic ridicat, valabil în cea mai mare parte a țării, inclusiv la Cluj.

Hartă avertizare cod galben și portocaliu de val de căldură și caniculă. Sursa: ANM

În intervalul menționat valul de căldură va persista, iar în zonele de câmpie și local în cele de deal și podiș va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor situa între 17 și 24 de grade.


Valul de căldură va persista, în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul săptămânii viitoare.

De asemenea, o avertizare cod portocaliu de val de căldură în intensificare, caniculă și disconfort termic accentuat va fi în vigoare în data de 21 august, în județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța, Ilfov și municipiul București. 


Luni (21 august) în județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța, Ilfov și municipiul București valul de căldură și canicula se vor intensifica. Se vor înregistra temperaturi maxime de 38...39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cum va fi vremea la începutul toamnei? Prognoza meteo pe o lună

abonare newsletter