Actualitate

Cum va fi vremea la începutul toamnei? Prognoza meteo pe o lună

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în ultimele săptămâni de vară și primele zile de toamnă. Vezi cum va fi vremea în următoarea lună.

Cum va fi vremea la începutul toamnei? FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca Cum va fi vremea la începutul toamnei? FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca

 

 


Meteorologii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie au publicat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Ultimele săptămâni de vară vor aduce, în toată țara, temperaturi mai ridicate decât normalul perioade, în timp ce nivelul de precipitații se va situa sub cantitățile specifice pentru acest interval.

 


Săptămâna 21.08.2023 – 28.08.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 28.08.2023 – 04.09.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sudice, estice și sudestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în extremitatea de nord a Carpaților Orientali, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.


Săptămâna 04.09.2023 – 11.09.2023

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile sudice și estice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice perioadei. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 11.09.2023 – 18.09.2023

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, estice și local în cele centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării.


Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2003-2022.

Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cum va fi vremea în weekend, la Cluj? Temperaturi ridicate și șanse mici de ploaie

Ultimele Stiri
abonare newsletter