Actualitate

Ambarcațiune scufundată într-un lac din Cluj. Trei persoane, inclusiv un copil, ieșite la mal - FOTO

O ambarcațiune s-a scufundat pe un lac din județul Cluj. Persoane aflate în aceasta au scăpat nevătămate.

Ambarcațiune scufundată într-un lac din Cluj. FOTO: ISU Cluj Ambarcațiune scufundată într-un lac din Cluj. FOTO: ISU Cluj

 

 


O barcă cu trei pasageri s-a scufundat într-un lac din apropierea localității Rediu. A fost solicittă intervenția pompierilor pentru a scoate la mal cele trei persoane ajunse în apele lacului. 

 


Din fericire, cei doi adulți și un copil au reușit să iasă la mal înainte ca salvatorii să ajungă la fața locului și au scăpat nevătămați.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au fost solicitați să intervină pentru a scoate trei persoane a căror ambarcațiune s-a scufundat pe un lac din apropierea localității Rediu. La locul solicitării s-au deplasat o autospecială, o barcă și o motocicletă SMURD, iar în momentul sosirii echipajelor persoanele erau ieșite la mal. Acestea, respectiv doi adulți și un copil, au fost consultate de către motociclistul SMURD și nu au necesitat transportul la spital”, a transmis ISU Cluj.


Măsuri de protecție, recomandate de pompieri

Pentru evitarea situațiilor care vă pot pune viața în pericol, pompierii clujeni aduc în atenția cetățenilor următoarele măsuri:

  • Scăldaţi-vă doar în locuri special amenajate pentru înot şi respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului.
  • Evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau acoperite cu plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci.
  • Evitaţi să intrați singuri în apă, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi.
  • Nu intrați în apă după ce ați consumat alcool sau pe timp de noapte.
  • Nu intrați în apa rece după expunerea prelungită la soare.
  • Nu săriți în apă de pe platforme, poduri sau alte construcţii.
  • Nu lăsați niciodată copiii nesupravegheați în apă sau în apropierea acesteia, nici măcar în piscinele achiziționate pentru cei mici.
  • Echipamentele speciale pentru siguranța înotului (colac de salvare, aripioare sau tuburi gonflabile etc.) trebuie utilizate de către copii, sub atenta supraveghere a unui adult.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mii de pești morți pe lacul din Gheorgheni! „Mirosul e insuportabil” De ce au murit? VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter