Actualitate

Controale în perioada UNTOLD! 32 de dosare penale pentru șoferi drogați

Polițiștii din Cluj au organizat filtre rutiere cu ocazia festivalului UNTOLD. Au fost întocmite 32 dosare penale pentru șoferii care au condus drogați.

Filtre rutiere pe străzile din Cluj-Napoca, în contextul desfășurării festivalului Untold/Foto: IPJ Cluj Filtre rutiere pe străzile din Cluj-Napoca, în contextul desfășurării festivalului Untold/Foto: IPJ Cluj

 

 


În perioada 3-6 iulie 2023, în contextul desfășurării festivalului de muzică „Untold” polițiștii rutieri clujeni, cu sprijinul Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și efectivelor din cadrul altor inspectorate de poliție județene, au efectuat activități de monitorizare și control al traficului rutier.

 


Acțiunile s-au derulat atât în municipiul Cluj-Napoca și pe principalele artere din județ, în special în zonele în care s-au înregistrat valori ridicate de trafic.

Potrivit IPJ Cluj, au fost efectuate aproximativ 2.000 de testări cu alcoolscopice, 429 de testări cu aparatele drugtest, fiind aplicate 156 de sancțiuni contravenționale la regimul rutier, în valoare totală de peste 73.000 de lei.


CITEȘTE ȘI:
Dealer de droguri, prins în flagrant la Untold. Vindea droguri de mare risc tinerilor. FOTO
Drogat la volan, în centrul Clujului. Tânărul a fugit de Poliție, dar a fost încătușat

Pentru abaterile constatate au fost reținute 50 de permise de conducere și 26 de certificate de înmatriculare.

Totodată, în urma controalelor efectuate, polițiștii au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. nr. 49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto, în valoare de peste 30.000 de lei.    


Au fost întocmite 40 de dosare de cercetare penală la regimul rutier, respectiv 32 pentru conducerea sub influența substanțelor psihoactive, 5 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, unul pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și unul pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Șoferi drogați, prinși în centrul orașului

Doi șoferi au fost prinși drogați în centrul orașului Cluj-Napoca.


„În data de 6 august a.c., în jurul orei 00.15, polițiștii au oprit în trafic, pe strada Napoca din municipiul Cluj-Napoca, un autoturism condus de un bărbat de 29 de ani, din același municipiu. Acesta a fost testat cu aparatul drugtest, fiind înregistrat rezultat pozitiv.
La aceeași oră, un alt bărbat, în vârstă de 34 de ani, a fost oprit în trafic de polițiști, în timp ce conducea autoturismul în Piața Unirii din Cluj-Napoca. La testarea cu aparatul drugtest au fost înregistrate valori pozitive. 
În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se afla sub influenta substanțelor psihoactive”, a transmis IPJ Cluj.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Filtre rutiere pe drumurile din Cluj, de Untold. Opt dosare penale pentru șoferii drogați.

Un tânăr drogat din Cluj și-a bătut măr iubita. A primit pedeapsă doar pentru încălcarea ordinului de protecție!

abonare newsletter