Actualitate

Gata vara? Vremea se răcește în următoarele zile

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele normale în următoarele două săptămâni în regiunile vestice şi central.

O cafea ne va ține de cald în zilele care urmează. Foto: Pixabay O cafea ne va ține de cald în zilele care urmează. Foto: Pixabay

 

Precipitaţiile vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării doar pe parcursul săptămânii viitoare, potrivit prognozei emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), pentru perioada 31 iulie – 28 august.


Astfel, în săptămâna 31 iulie – 7 august, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile intracarpatice.

În săptămâna 7 – 14 august 2023, temperaturile medii vor fi uşor mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval în regiunile vestice şi centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.


Estimările meteorologice pentru săptămâna 14 – 21 august arată că temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor, iar regimul pluviomertic va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării.

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice în săptămâna 21 – 28 august, în majoritatea regiunilor, posibil uşor mai ridicate în cele sudice, iar cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.


ANM precizează că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Vreme schimbătoare, la început de mai. Precipitaţii însemnate săptămâna viitoare

Frigul se lasă așteptat. Săptămâna debutează cu temperaturi mai ridicate

Prognoza meteo în Cluj-Napoca. Cum va fi vremea astăzi: soare sau ploaie?

Ultimele Stiri
abonare newsletter