Actualitate

După marșul LGBTQ din Capitală, Becali spune că va aduce preoți să sfințească Calea Victoriei

Finanţatorul echipei FCSB, George Becali, a anunţat că va merge duminică pe Calea Victoriei, cu preoţi, să sfinţească traseul pe care se va desfăşura marşul Bucharest Pride.

Marșul Bucharest Pride 2022. Foto: Facebook MozaiQ Marșul Bucharest Pride 2022. Foto: Facebook MozaiQ

 

„Nu ne putem opune. Ce putem face noi? Când ei fac un marş, nu protestăm, că ei sunt liberi să facă ce vor. Şi noi suntem liberi să sfinţim locul, adică să curăţim de duhuri. De exemplu, pe Calea Victoriei, mâine, la ora 6, o să fie o lucrare de sfinţire a locului, de curăţire a duhurilor necurate, că pe acolo, pe unde trec ei, lasă duhuri rele şi fac accidente oamenii, mor oameni după aia", a spus Becali, sâmbătă, într-o intervenţie la Realitatea TV.


El a afirmat că nu este deranjat de faptul că persoanele LGBT doresc să se căsătorească, prin parteneriat civil, dar nu e de acord cu adopţia şi căsătoria lor în biserică.

„Niciodată adopţie şi niciodată căsătorie în biserică. (...) Duhurile rele, dracii rămân în urma lor pe Calea Victoriei şi fac oamenii accident cu maşina mâine, poimâine, peste o săptămână. Eu nu am treabă cu ei. Acum sunt mai liberal, înainte eram radical. Acum m-am gândit - stai că oamenii nu au nicio vină, eu nu mai dau vina pe om, eu dau vina pe păcat, pe drac, care îl pune pe om să facă păcat. (...) Ce pot să fac eu? Merg pe Calea Victoriei şi sfinţesc cu agheasmă, că mai rămân draci pe acolo, pe o trecere de pietoni, pe o scară de bloc. (...) Mâine, la ora şase, cu preoţi", a susţinut Becali.


Asociaţia ACCEPT a organizat, sâmbătă, marşul Bucharest Pride 2023, eveniment al comunităţii LGBTQIA.

„An de an, comunitatea LGBTQIA+ din România iese în stradă pentru a-şi celebra identitatea, pentru a-şi face vocea auzită şi pentru a-şi revendica dreptul la o viaţă demnă. Anul acesta, persoanele queer sunt invitate să se alăture marşului însoţite de oamenii pe care îi iubesc, pentru a arăta lumii întregi frumuseţea diversităţii familiilor. Se anticipează că în 2023 va fi depăşit recordul de participanţi înregistrat la ediţia anterioară, când peste 15.000 de persoane au răspuns pozitiv invitaţiei de a se alătura marşului diversităţii", precizează Asociaţia ACCEPT, într-un comunicat.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Gigi Becali a pus ochii pe un jucător de la Universitatea Cluj. „Nu e de vânzare”!

Gigi Becali spune că va vinde FCSB-ul din cauza greșelilor de arbitraj ale lui Horațiu Feșnic. Cum a reacționat patronul după ce a aflat că arbitrul a fost fotbalist la CFR Cluj

Balaj reacționează după declarația lui Gigi Becali: „Regretabil să porți crucea pe îmbrăcăminte și să ai un asemenea discurs”

Ultimele Stiri
abonare newsletter