Actualitate

Electric Castle. Zeci de dosare penale pentru șoferii drogați, băuți sau fără permis

Dosare penale deschise pentru șoferii aflați sub influența substanțelor psihoactive sau băuți, în perioada festivalului Electric Castle.

Acțiuni în trafic desfășurate de polițiști pe durata festivalului Electric Castle 2023/Foto: IPJ Cluj Acțiuni în trafic desfășurate de polițiști pe durata festivalului Electric Castle 2023/Foto: IPJ Cluj

 

 


În perioada 19-24 iulie, în contextul desfășurării festivalului Electric Castle, polițiștii rutieri clujeni, cu sprijinul altor inspectorate de poliție județene, au acționat pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și substanțe interzise la volan.

 


Acțiunile s-au derulat atât în municipiul Cluj-Napoca și zona metropolitană, cât și pe DN1C E576, o arteră rutieră pe care în această perioadă au fost înregistrate valori de trafic ridicate.

Potrivit IPJ Cluj, în urma celor cinci zile de festival, au fost efectuate peste 500 de testări cu aparatele drug-test și peste 1.900 de testări cu aparatele etilotest.


În contextul verificărilor efectuate, au fost întocmite 43 de dosare de cercetare penală la regimul rutier, respectiv 39 pentru conducerea sub influența substanțelor psihoactive, 3 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și unul pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Totodată, pentru încălcarea normelor rutiere au fost aplicate în total 71 de sancțiuni contravenționale, fiind reținute 58 de permise de conducere, 15 dintre acestea pentru consumul alcoolului.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Electric Castle. Fără incidente majore în ultima zi de festival

abonare newsletter