Actualitate

Zeci de intervenții Salvamont. Patru clujeni au avut nevoie de ajutor

Salvamontiştii din ţară au primit, în ultimele 24 de ore, zeci de apeluri pentru a interveni de urgenţă, în urma acţiunilor fiind salvate 30 de persoane. Patru clujeni au cerut ajutor.

Salvamontiști în acțiune/ Foto: Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont - Facebook Salvamontiști în acțiune/ Foto: Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont - Facebook

 

 


Dispeceratul Naţional Salvamont anunţă că, în ultimele 24 de ore, a primit 23 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor, în urma intervenţiilor fiind salvate 30 de persoane.

 


Potrivit sursei citate, 5 apeluri au fost pentru Salvamont Municipiul Braşov, 4 apeluri - Salvamont Cluj, 3 apeluri - Salvamont Brezoi, 3 apeluri - Salvamont Alba, 2 apeluri - Salvamont Sibiu, un apel - Salvamont Săcele, 1 apel - Salvamont Maramureş, un apel - Salvamont Gorj, un apel - Salvamont Argeş, un apel - Salvamont Vrancea, iar un apel - Salvamont Prahova.

În urma acestor intervenţii au fost salvate 30 persoane. Dintre acestea, 7 persoane au fost trimise Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital şi o persoană a fost preluată cu elicopterului SMURD pentru transport aero spre spital, iar o persoană a fost găsită decedată.


De asemenea, Dispeceratul Naţional Salvamont a primit şi 31 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Un turist epuizat a fost lăsat în pădure de ghidul montan pe care îl plătise. Salvamontiști: „Nu a mai putut înainta”

Un meteorit a băgat în alertă salvamontiștii din Hunedoara și Gorj. Au crezut că este un avion cu probleme. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter