Actualitate

Ce poți face în weekend, la Cluj-Napoca? Concerte, plimbări cu caiacul și evenimente sportive

Cluj-Napoca este un oraș vibrant și în care mereu poți descoperi locuri, oameni sau activități noi. Iată ce poți face în acest weekend, la Cluj.

Ce poți face în weekend, la Cluj-Napoca? FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca Ce poți face în weekend, la Cluj-Napoca? FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca

 

 


Evenimente sportive, plimbări pe lac și concerte unice, în acest sfârșit de săptămână, la Cluj-Napoca.

 


Cluj-Napoca va fi gazda unor evenimente cu totul ieșite din comun, în weekend. Iată ce poți face în acest final de săptămână, la Cluj.

  • În perioada 7-9 iulie 2023, BT Arena este gazdă a primului Campionat Mondial de gimnastică ritmică de junioare organizat vreodată în România, unde concurează circa 400 de gimnaste din 60 de țări. Campionatul Mondial de gimnastică ritmică de junioare, ediția a II-a, are loc la Cluj-Napoca . Mai multe detalii, pe site-ul Federației Române de Gimnastică Ritmică;
  • Tot până duminică inclusiv, pe strada Traian numărul 23 din Cluj-Napoca va avea loc o serie de ateliere în cadrul evenimentului „Aventură în natură”, dedicat savantului Emil Racoviță. În cadrul evenimentului care se va desfășura la T-emporary 23, cei mici și nu numai, vor avea ocazia să afle povești ale munților de la exploratori, artiști, fotografi și fotografi.
  • Sâmbătă, 8 iulie, în Piața Unirii peste 400 de chitariști din toată țara, vor susține un concert unic, acompaniați de Mircea Baniciu și Ducu Bertzi în cadrul evenimentului „Pune mâna pe chitară”;
  • Duminică, 9 iulie, în Iulius Parc din Cluj-Napoca se dă startul primului eveniment din proiectul „Spre normalitate în caiace adaptate”, proiect prin care Asociația Caiac SMile își propune, ÎN PREMIERĂ în România, să accesibilizeze lacurile pentru persoane cu dizabilități. Invitați speciali sunt Gașca Zurli și Mirela Retegan, care vor susține un spectacol în deschiderea maratonului. Timp de 12 ore, începând de la 10:00 dimineața, Caiac SMile îi cheamă pe clujeni să dea o vâslă de ajutor și să strângă kilometri din caiac. Distanțele parcurse vor fi transformate în fonduri de către partenerii Asociației și vor fi folosite pentru dotarea, în premieră în România, a unui lac (Gheorgheni din Iulius Parc) cu ponton special pentru persoanele cu dizabilități, caiace adaptate, sistem de boxe plutitoare care emit sunete speciale pentru nevăzători, vâsle, padele și veste de salvare corespunzătoare.
  • Duminică, 9 iulie, încep concertele de fanfară în Parcul Central. Concertele de fanfară din foișorul din Parcul Central vor avea loc din luna iulie și până în septembrie, în fiecare duminică de la ora 18. Accesul publicului este gratuit.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Acțiune de ecologizare a lacului Tarnița, în acest weekend. Deșeurile vor fi scoase și din apă cu caiacele

abonare newsletter