Actualitate

Avertizare RO-ALERT. Fenomene meteo extreme în mai multe localități din Cluj

Au fost emise mesaje RO-ALERT pentru fenomene meteo extreme pentru mai mule localități din județul Cluj. Ploi torențiale, grindină și vijelii așteptate în următoarea oră.

Fulgere în timpul furtunii/ Foto: pixabay.com Fulgere în timpul furtunii/ Foto: pixabay.com

 

 


Au fost emise mesaje RO-ALERT pentru fenomene meteo extreme pentru zonele Mărgău, Sâncraiu și Săcuieu din județul Cluj. Ploi torențiale, grindină și vijelii așteptate în următoarea oră.

 


„S-a trimis mesaj RO-ALERT Cod Portocaliu, pentru zonele Mărgău, Sâncraiu, Săcuieu. Sunt anunțate averse torențiale, descărcări, electrice, intensificări ale vântului, grindină,  până la ora 14:00”, a transmis ISU Cluj.

Potrivit meteorologilor, se vor semnala averse torențiale care vor acumula peste 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurta durata ale vântului, grindină.


Update ora 13:56

Localitățile Călățele și Râșca se află până la ora 14;30 sub avertizare Cod portocaliu de furtună.


Se vor semnala averse torențiale care vor acumula peste 40 l/mp, grindină, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurta durata ale vântului. În ultima oră în zona avertizată s-au acumulat peste 40...50 l/mp

„S-a trimis mesaj RO-ALERT Cod Roșu pentru zona Călățele, Râșca, de averse torențiale care vor cumula 40-50 l/mp, descărcări, electrice, intensificări ale vântului, grindină, până la ora 14:30”, a transmis ISU Cluj.


Update ora 15:27

„S-a trimis mesaj RO-ALERT Cod Roșu pentru zona: Iara, Săvădisla, Băișoara, Petreștii de Jos, Ciurila, de averse torențiale care vor cumula 40-50 l/mp, descărcări, electrice, intensificări ale vântului, grindină de dimensiuni medii, până la ora 16:00”, a transmis ISU Cluj.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cod galben și portocaliu de INUNDAȚII pe râurile din Cluj! Hidrologi: „Posibile depășiri ale cotelor de apărare”

O ploaie a făcut ravagii la un bloc din Florești: apa a intrat în scară și a făcut pâraie pe străzi. Primar: „Se fac verificări ca să remediem ce ține de noi”

Ultimele Stiri
abonare newsletter