Actualitate

Ne mirăm că sunt accidente? Șoferii beți, drogați și fără permis sunt la tot pasul în Cluj

Accidentele rutiere au devenit, din păcate, un lucru normal în viața de zi cu zi în județul Cluj; la fel și condusul sub influența alcoolului, a drogurilor sau fără permis de conducere.

Șofer, testat pentru alcoolemie / Foto: IPJ Cluj Șofer, testat pentru alcoolemie / Foto: IPJ Cluj

 

 


Accidentele se produc zilnic în traficul din județul Cluj, iar la fiecare control al Poliției Rutiere se găsesc șoferi care conduc iresponsabil. 

 


Doar în cadrul ultimelor controale din ultimele 24 de ore au fost au fost aplicate 146 de sancțiuni contravenționale. Au fost suspendate 20 de permise de conducere, dintre care 4 pentru conducere sub influența alcoolului, iar 15 pentru depășirea limitei legale de viteză. Exemple:

  • De dimineață, în jurul orei  07.45, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Gherla, aflându-se pe strada Liviu Rebreanu, au oprit pentru control o mașină condusă de un bărbat de 61 de ani din comuna Cămărașu, căruia testarea cu aparatul alcooltest i-a indicat valoarea de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat
  • În Huedin în cursul zilei de duminică, în jurul orei 17.50, polițiștii au oprit pentru control o mașină condusă pe strada P-ța. Victoriei, de un bărbat de 31 de ani din comuna Fildu de Jos, care nu deținea dreptul de a conduce autovehicule. De asemenea, în urma testării acestuia cu aparatul drugtest a fost indicată prezența substanțelor psihoactive, bărbatul fiind astfel condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice. „În baza probatoriului administrat, polițiștii au emis pe numele acestuia o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind depus într-un Centru de Reținere și Arestare Preventivă, cercetările în cauză fiind efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, potrivit IPJ Cluj.
  • În cursul serii de duminică, în jurul orei 19.00, polițiștii Secției 7 Poliție Cluj-Napoca au interceptat pe strada Platanilor un tânăr de 27 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, care conducea o motocicletă fără a deține permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.
  • Azi, 3 iulie, în jurul orei 01.20, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au depistat un tânăr de 24 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, care conducea un autoturism cu numerele provizorii, pe DN1C, în localitate Apahida. „Autovehiculul în cauză este neînmatriculat din cursul lunii octombrie 2022. În cauză au fost demarate cercetări pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, potrivit IPJ Cluj.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Accident la urcare pe A3, dinspre Gilău! UPDATE: Două femei și un bărbat, transportați la spital

Clujeanul care a căzut cu mașina în râul Arieș, găsit mort după 9 zile! Cineva i-a văzut cadavrul pe albia râului

Ultimele Stiri
abonare newsletter