Actualitate

Dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul fetiței care a murit înecată. Copilul a căzut într-o groapă cu apă

Polițiștii clujeni au deschis un dosar pentru ucidere din culpă în cazul fetiței din Săvădisla care a murit înecată. Copila de 3 ani căzut într-o baltă, când nu era supravegheată.

Dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul fetiței care a murit înecată. FOTO: Depositphotos.com Dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul fetiței care a murit înecată. FOTO: Depositphotos.com

 

 


O fetiță de trei ani, din satul Finișel, comuna Săvădisla, a murit înecată luni seară, după ce a căzut într-o groapă în care, din cauza ploilor din ultimele zile, s-a acumulat o cantitate mai mare de apă. Inițial, s-a crezut că fetița ar fi decedat din cauza înecului cu un bol alimentar, însă circumstanțele producerii incidentului au fost clarificate de polițiștii clujeni.

 


„În data de 26 iunie, în jurul orei 19.50, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Turda au fost sesizați, prin apel 112, despre faptul că în curtea unui imobil din localitatea Finișel, comuna Săvădisla, o fetița s-ar fi înecat, fiind inconștientă.

La fața locului au fost dirijate de urgență echipaje medicale, precum și echipa operativă de polițiști, constatând că aspectele sesizate se confirmă, fiind vorba despre o fetiță de 3 ani și 8 luni”, a transmis IPJ Cluj.


În fapt, într-un moment de neatenție a părinților, fetița ar fi căzut într-o groapă în care s-a acumulat apă în urma ploilor din ultimele zile. 

Copilul a fost găsit de tată după circa 5 minute, fără semne de viață. Manevrele de resuscitare nu au dat rezultate, iar medicii au constatat decesul ei.


„Din primele verificări efectuate, polițiștii au constatat că fetița ar fi căzut într-o  groapă, săpată în vederea construirii unui depozit de alimente, în care s-a acumulat apă datorită precipitaților din ultima perioadă.

Aceasta a fost găsită de tatăl ei după aproximativ 5 minute, care a ridicat-o și a transportat-o în imobil, unde a început să-i aplice manevre de resuscitare până la sosirea echipajelor medicale.


Echipajul de terapie intensivă mobilă a procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare, însă, din nefericire, s-a constatat decesul acesteia”, a mai arătat IPJ Cluj.

În cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă: „Polițiștii au demarat activități de cercetare în cadrul unui dosar penal ce vizează infracțiunea de ucidere din culpă”.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Sursa foto: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Un copil de trei ani din Săvădisla a murit după ce s-ar fi înecat cu un bol alimentar. Medicii nu au reușit să-l salveze

abonare newsletter