Actualitate

COD GALBEN de ploi și furtuni, în județul Cluj. Avertizare meteo de caniculă, în weekend

Județul Cluj se află parțial sub avertizare meteo cod galben de averse torențiale, descărcări electrice și vânt puternic, în cursul zilei de 22 iunie.

COD GALBEN de ploi și furtuni, în județul Cluj. FOTO: Pixabay COD GALBEN de ploi și furtuni, în județul Cluj. FOTO: Pixabay

 

 


Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică, valabil în ziua de joi, 22 iunie, ora 11 –  22. Zona de vest a județului Cluj se numără printre cele vizate de atenționarea meteo.

 


În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în zona de munte. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55...65 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp. Începând de vineri seară (23 iunie) instabilitatea atmosferică se va accentua dinspre regiunile vestice și va cuprinde toată țara.

Cod galben de averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Captură foto: ANM

Jumătate din țară, sub avertizare de caniculă

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie a emis joi o avertizare meteorologică de disconfort termic ridicat și caniculă, valabil în zilele de 22, 23 și 24 iunie.


Disconfortul termic va fi ridicat, joi (22 iunie) în regiunile vestice și sud-vestice, vineri în toate zonele de câmpie și pe arii restrânse în cele deluroase, iar sâmbătă cu precădere în sud și est, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 36 de grade, iar la câmpie va fi caniculă.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Vine căldura la finalul săptămânii! ANM: „Temperaturile se pot apropia de pragul de caniculă”

abonare newsletter