Actualitate

Muncitorii lucrează pe o biserică din Zorilor FĂRĂ măsuri de siguranță! Risc imens de cădere, amenzi de până la 8.000 lei. VIDEO

Muncitorii lucrează inconștient la Biserica Sfânta Cuvioasa Paraschiva din Zorilor. Nu s-a luat nicio măsură de siguranță pentru lucrul la înălțime.

Muncitorii lucrează fără măsuri de siguranță pe o biserică din Zorilor  / Foto: cititor monitorulcj.ro Muncitorii lucrează fără măsuri de siguranță pe o biserică din Zorilor / Foto: cititor monitorulcj.ro

 

 


Doi muncitori au fost surprinși la înălțime, pe Biserica Sfânta Cuvioasa Paraschiva Cluj-Napoca din Zorilor, fără echipamente de protecție. Totodată, zona în care aceștia lucrează nu este amenajată corespunzător.

Un cititor monitorulcj.ro i-a filmat și a sesizat că lipsesc măsurile de siguranță: „Nu se respectă deloc protecția muncii. Se poate produce în orice moment o cădere”.


Riscul de accidentare sau cădere de la înălțime este foarte ridicat. Oricând poate avea loc o tragedie, în asemenea condiții.

Reprezentanții ITM Cluj au explicat, pentru monitorulcj.ro, ce măsuri ar trebui luate și ce amenzi se acordă dacă normele muncii nu sunt respectate:


„Pentru lucrul la înălțime legea prevede balustrade solide, platforme sau plase de prindere care trebuie montate pentru a împiedica căderile în gol. Lipsa acestora se sancționează cu amendă între 3.500 și 7.000 de lei. De asemenea, cei care lucrează în aceste condiții trebuie să fie echipați corespunzător cu  echipamentele individuale de protecţie corespunzătoare, centuri de siguranţă sau alte mijloace de ancorare, căşti, bocanci etc. Lipsa acestora duce la amenzi cuprinse între 4.000 și 8.000 de lei. Inspectorii ITM se deplasează pe șantier, discută cu diriginții de șantier, iar dacă se constată nerespectarea legii se întocmește un proces verbal“, au precizat, pentru monitorulcj.ro, reprezentanții ITM Cluj.

Ce spune legea

Concret, normele în vigoare privind protecția muncii privind dotarea cu echipamente individuale de protecție se face în felul următor:


Art. 15. - Toți cei care lucrează în condițiile lucrului la înălțime, indiferent de domeniul de activitate, vor purta echipament individual de protecție, specific eliminării pericolului căderii în gol.

De asemenea, potrivit articolului 22 din lege, lucrul la înălțime este permis numai dacă locul de muncă a fost amenajat și dotat din punct de vedere tehnic și organizatoric astfel încât să prevină căderea de la înălțime a lucrătorilor.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Muncitor găsit mort pe șantierul de pe strada Grigore Alexandrescu. Medicii nu au reușit să-l resusciteze. FOTO

Un muncitor a căzut de la aproximativ 10 metri înălțime, de pe acoperișul Primăriei Hunedoara. Victima, transportată de urgență la spital

Ultimele Stiri
abonare newsletter