Actualitate

Produse toxice, retrase din zeci de magazine din Cluj! Au fost contaminate cu o substanță cancerigenă

Un produs otrăvitor a fost retras de pe rafturile magazinelor din Cluj, dar și din țară, din cauza contaminării cu o substanță ce poate genera probleme hepatice sau cancer. Clienții sunt sfătuiți să nu îl consume.

Produse toxice, retrase de pe rafturile magazinelor, din cauza contaminării cu o substanță cancerigenă/Foto: Depositphotos.com Produse toxice, retrase de pe rafturile magazinelor, din cauza contaminării cu o substanță cancerigenă/Foto: Depositphotos.com

 

 


Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a publicat o serie de informări privind rechemarea unor loturi întregi de produse din cauza contaminării cu aflatoxina – o substanță toxică ce poate afecta ficatul și poate cauza cancer. Aflatoxina se dezvoltă pe o varietate largă de alimente, precum porumbul, arahidele, nucile etc. 

 


Alertă alimentară. Consumatorii, sfătuiți să returneze produsele

Mai multe loturi de porumb prăjit au fost retrase din magazinele din Cluj, dar și din alte localități. 

În condițiile prioritizării siguranței alimentare, joi, furnizorul Mogyi România a inițiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la client a produselor: Mexicorn cu sare 70g Lot 240110, Mexicorn cu chilli 70g Lot 231110 si Lot 231221 ca urmare a detectării aflatoxinei, potrivit unei informări publicate de rețeaua magazinelor Profi.


Porumb prăjit, retras de la vânzare / Foto: ANSVSA

„Se recomandă persoanelor care dețin produsul descris mai sus să nu-l consume, ci să-l distrugă sau să-l returneze la magazin în perioada 08.06.2023 – 23.06.2023 inclusiv, urmând să primească în schimb un acelasi tip de produs din alt lot, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, mai arată sursa citată. 

Produsul din același lot a fost rechemat și de rețeaua magazinelor Metro din Cluj, dar și din țară. 


Porumbul prăjit, dar și un anumit tip de Snack Mix au fost rechemate și de rețelele naționale Carrefour și Cora

Produse retrase din cauza contaminării cu aflatoxina/Foto:ansvsa.ro

Astfel, clienţii care au cumpărat aceste produse sunt sfătuiţi să nu le consume şi să le returneze, urmând a primi contravaloarea lor sau acelaşi produs, dar din alt lot.


Alte produse vândute de Mogyi Romania, inclusiv Mexicorn cu sare, Mexicorn cu chilli şi Snack Mix Bere, cu alt termen de valabilitate, nu sunt afectate de această rechemare.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Foto: Despositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Produse ecologice sub semnul întrebării în magazinele din Cluj. Amenzi de 10.000 de euro şi peste 200 de kg de produse retrase

Chips-uri, retrase de urgență din magazinele Mega Image din Cluj! Conțin o substanță periculoasă: „NU consumați!”

Alertă alimentară! Lămâi cu pesticide, retrase de urgență din magazinele din Cluj

abonare newsletter