Actualitate

Cruzime! Păsări, lăsate să moară într-o plasă de la balcon, în Gheorgheni. „Pedeapsă cu închisoare de până la 7 ani!” VIDEO

O faptă de cruzime împotriva animalelor a avut loc în cartierul Gheorgheni. Mai multe păsări au fost lăsate să agonizeze și să moară când erau prinse într-o plasă de la balcon.

Caz de cruzime împotriva animalelor în Gheorgheni / Foto: OPMCB - Facebook Caz de cruzime împotriva animalelor în Gheorgheni / Foto: OPMCB - Facebook

 

 


La fața locului au intervenit voluntarii Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului, jandarmii și pompierii:

„CRUZIME ȘI INDIFERENȚĂ îN MIJLOCUL CLUJULUI. PĂSĂRI îN AGONIE LA PROPRIUL BALCON. Păsări lăsate sa agonizeze și să moară de epuizare în centrul Clujului în plasa de la balcon. Proprietarilor li se părea în regulă. A ajuns la noi apelul disperat al unui trecător care a observat câțiva porumbei prinși într-o plasa de protecție de lângă acoperișul unei vile. Au fost anunțate si autoritățile competente de către trecător și în scurt timp un echipaj de jandarmi a ajuns la locație, asigurând permisiunea ca pompierii să poată acționa. S-A ÎNCERCAT CONTACTAREA POLIȚIEI ANIMALELOR. AU INTERVENIT JANDARMII ȘI POMPIERII. Protecția animalelor nu era de găsit. Din nou. Cu toate că polițiștii care au preluat apelul au făcut tot ce ținea de ei, structura specializată nu a intervenit. Așteptăm de acum să ne demonstreze contrariul, așteptăm... Mulțumim pentru implicarea exemplară Jandarmeriei Cluj și ISU Cluj! Au fost la înălțime la propriu și la figurat”, a transmis Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului - OPMCB.


Păsările au agonizat zile sau chiar săptămâni întregi, potrivit organizației. Cazul a fost transmis Poliției, iar făptașii riscă închisoare de până la 7 ani pentru cruzime împotriva animalelor:

„Ce au găsit pompierii sus este greu de descris pentru o minte normală. 3 porumbei erau efectiv mumificați și parțial mâncați de pradatori. PEDEAPSA DE LA 2 la 7 ANI. CAZUL A FOST TRANSMIS POLIȚIEI. Tipul de plasă de protecție folosit era unul ilegal, se pare ca a fost achiziționat de pe un site de profil, era fabricată din material textil. Este de înțeles scopul utilizării acesteia pentru protecția locuinței față de intrarea păsărilor, însă este absolut revoltător modul în care cel puțin 3 familii din acea curte au asistat cu o indiferență sadică la agonia animalelor. Fapta reprezintă cruzime împotriva animalelor și se pedepsește cu închisoare de până la 7 ani”, au mai transmis reprezentanții OPMCB.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Capcană pentru păsări răpitoare, lângă Cluj-Napoca: „E ilegală! Se încadrează la cruzime împotriva animalelor”

Un urs a căzut de la primul etaj al parcării unui mall din Brașov și s-a rănit grav. Animalul a fost eutanasiat

Ultimele Stiri
abonare newsletter