Actualitate

Șarpe de un metru și jumătate, încolăcit pe un gard din Mănăștur! Jandarmii l-au relocat. VIDEO

Un șarpe de un metru și jumătate lungime a fost văzut încolăcit pe un gard din cartierul Mănăștur. Jandarmii au fost sesizați printr-un apel 112.

Șarpe imens, zărit în Mănăștur / Foto: Jandarmeria Cluj - Facebook Șarpe imens, zărit în Mănăștur / Foto: Jandarmeria Cluj - Facebook

 

 


Şarpele a fost capturat de jandarmii clujeni în Mănăștur și relocat într-o zonă nelocuită:

„Un şarpe apărut în apropierea unui imobil din cartierul Mănăștur din Cluj-Napoca a fost capturat și relocat în habitatul acestuia de către jandarmii și voluntarii din cadrul Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului.


Duminică  seara, în urma unui apel la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj a fost anunţat de către dispeceratul unităţii cu privire la faptul că o persoană a zărit un şarpe de aproximativ un metru şi jumătate de culoare gri,  încolăcit pe gardul din faţa unui imobil din cartierul Mănăştur. Jandarmii clujeni au plecat spre locul indicat, unde cu ajutorul materialelor din dotare, au reuşit să captureze musafirul nepoftit.

Dată fiind relația de colaborare dintre Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj cu Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului  (OPMCB), jandarmii au luat legătura cu reprezentantul acestei asociații, în vederea relocării şarpelui în habitatul lui, departe de zona locuită”, a transmis Jandarmeria Cluj.


Aveți grijă când întâlniți un șarpe. Tot mai mulți încep să vină în zonele locuite de oameni. Dacă se observă un șarpe departe de zonele cu pădure, câmp sau apă, este indicat să contactam un centru de specialitate sau o asociație, iar în cazuri grave să sunăm la numarul unic de urgențe 112.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Șarpe, prins în Cluj-Napoca și eliberat în natură: „Vine perioada în care ne putem întâlni cu ei în zone locuite” Ce să faci dacă vezi un șarpe în oraș. VIDEO

Ce să faci dacă te mușcă o viperă? Măsuri de prim ajutor, de la salvamontiștii clujeni

Etichete: sarpe manastur jandarmi
Ultimele Stiri
abonare newsletter