Actualitate

Incendiu la o magazie, pornit de la jarul din grătar. Pompierii: „Focul deschis, numai în spații special amenajate!”

O magazie a luat foc noaptea trecută, la Dej. Mai multe unelte agricole au fost distruse.

Incendiu la o magazie, pornit de la jarul din grătar. FOTO: ISU Cluj Incendiu la o magazie, pornit de la jarul din grătar. FOTO: ISU Cluj

 

 


Pompierii au intervenit noaptea trecută la un incendiu de magazie, la o casă din municipiul Dej. Flăcările au cuprins în totalitate magazia de circa 20 de mp și au distrus mai multe unelte agricole care se aflau aici. 

Pompierii din cadrul Detașamentului Dej au intervenit noaptea trecută pentru a stinge un incendiu care a distrus o magazie dintr-o gospodărie situată pe strada Dealul Florilor. Apelul de urgență a venit în jurul orei 03:35, iar la fața locului s-au deplasat două autospeciale cu apă și spumă. Flăcările s-au manifestat la magazia de aproximativ 20 de mp, distrugând bunurile din interior, printre care o motocositoare, o presă de struguri și diferite unelte folosite la agricultură. Intervenția promptă a făcut ca incendiul să nu se extindă și la casă. Din fericire, nu au existat persoane care să solicite îngrijiri medicale”, a transmis ISU Cluj.


Incendiul, pornit de la un grătar

Potrivit cercetărilor pompierilor, focul a pornit de la jarul făcut pentru grătare, rămas nesupravegheat: „Cel mai probabil, incendiul a pornit de la jarul făcut pentru grătare, lăsat nesupravegheat”. 

În acest context, pompierii clujeni vin cu o serie de recomandări:


  • Utilizarea focului în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt este interzisă.
  • Hrana trebuie să fie preparată prin utilizarea focului deschis numai în spații special amenajare. La final, focul trebuie să fie stins.
  • Copiii trebuie supravegheați în permanență pentru a evita jocul acestora cu focul.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Incendiu la o casă din comuna Vad. Două anexe și acoperișul, cuprinse de flăcări

Ultimele Stiri
abonare newsletter