Actualitate

Atenționare hidrologică! Cod Galben de inundații pe râurile din județul Cluj

Hidrologii au emis, vineri, o atenţionare Cod galben de inundaţii pentru râurile din Cluj, dar și alte zone din țară.

Inundații în mai multe zone din țară/ Foto: INHGA - Facebook Inundații în mai multe zone din țară/ Foto: INHGA - Facebook

 

 


Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, o atenţionare Cod galben de inundaţii pentru râurile din Cluj, dar și alte zone din țară.

 


Potrivit hidrologilor, în intervalul 2 iunie ora 12:00-2 iunie ora 24:00, se vor semnala scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

Râurile din Cluj vizate de Codul galben:

  • Someşul Mic – bazin amonte Ac. Gilău şi afluenţii aferenţi sectorului aval Ac. Gilău (judeţele: Bihor şi Cluj)
  • Someş – afluenţii mici aferenţi sectorului aval S.H Dej (judeţele: Cluj, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare)
  • Crişul Repede – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Cluj şi Bihor)
  • Arieş – bazin amonte S.H. Baia de Arieş şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Baia de Arieş (judeţele: Alba şi Cluj)

„ Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare ȋn intervalul 02.06.2023 ora 15:00 – 02.06.2023 ora 23:00 pe unele râuri mici din judeţele: Cluj, Alba, Bihor, Caraş Severin, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea şi Botoşani”, au transmis hidrologii.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Vremea rea persistă la Cluj și în restul țării. Cod galben de furtună, ploi torențiale și grindină

Subsoluri, garaje și curți din Cluj, pline de apă după furtună! 26 adulți și 6 copii, evacuați din parcarea inundată de la VIVO

Ultimele Stiri
abonare newsletter