Actualitate

Peste 90 de kilograme de droguri, confiscate de polițiști. Jumătate din „marfă” a fost indisponibilizată în urma perchezițiilor din Cluj

În decurs de două săptămâni, oamenii legii au confiscat 90 de kilograme de droguri. Numai în urma perchezițiilor din Cluj polițiștii au descoperit zeci de kilograme de canabis și substanță cristalină (CMC).

Peste 90 de kg de droguri confiscate de polițiști. Cantitate impresionantă de droguri indisponibilizată în Cluj/Foto: Poliția Română Peste 90 de kg de droguri confiscate de polițiști. Cantitate impresionantă de droguri indisponibilizată în Cluj/Foto: Poliția Română

 

 


Peste 90 de kilograme de droguri au fost confiscate în urma activităţilor desfăşurate în decurs de două săptămâni (12 - 25 mai), pentru destructurarea grupurilor infracţionale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic şi consum ilicit de droguri şi spălare de bani, potrivit unei informări a Poliţiei Române.

 


În cadrul operațiunilor desfășurate au fost indisponibilizate 45,077 kilograme de canabis, 703 grame de cocaină, 12,351 kilograme de droguri sintetice, 31,605 kilograme de alte substanţe cu efect psihoactiv, 7,106 kilograme de substanţă vegetală, 329 de doze droguri, 84 de grindere, 51 de cântare de precizie, 945 de comprimate şi 4 instalaţii pentru culturi de canabis.

De asemenea, au fost emise 117 ordonanţe de reţinere şi 25 de mandate de arestare preventivă, iar faţă de 39 de persoane a fost luată măsura controlului judiciar. Mare parte din activităţi au fost desfăşurate joi, iar instanţele nu s-a pronunţat cu privire la toate măsurile preventive.


Percheziții la traficanții de droguri din Cluj 

În cadrul acțiunilor operative au fost efectuate 388 de percheziţii domiciliare şi 16 acţiuni de prindere în flagrant delict, fiind derulate activităţi investigative pentru probarea activităţii infracţionale a 563 de persoane.

Astfel, în urma perchezițiilor efectuate la mai multe adrese din Cluj și Bistrița, polițiștii au identificat o cantitate substanțială de droguri și alte substanțe cu efect psihoactiv. 


Astfel, au fost puse în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară la 4 imobile din municipiul Cluj-Napoca și un mandat de aducere.

CITEȘTE ȘI: 

Captură impresionantă. Rețea de traficanți de droguri din Cluj și Bistrița-Năsăud, destructurată de polițiști. FOTO

„În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2021-mai 2023, bănuiții ar fi comercializat, în mod repetat, droguri de risc, pentru suma de 50 de lei/gram, precum și substanțe cu efecte psihoactive cu suma de 100 de lei/gram”, informează Poliția Română


Percheziții la traficanții de droguri din Cluj/Foto: Poliția Română

 În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 57 de calupuri de substanță vegetală (cannabis), de diferite dimensiuni, de aproximativ 40 de kilograme, substanță solidă cu aspect de rezină de cannabis, de aproximativ 3,5 kilograme, substanță cristalină (CMC), de aproximativ 12 kilograme, substanță pulverulentă de culoare albă, de aproximativ 50 de grame, un ceas de lux, bijuterii, precum și peste 35.000 de euro, aproape 500.000 de forinți, 100 de lire, peste 300.000 de lei și mai multe înscrisuri.

Pe numele inculpaților a fost emisă propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, criminaliștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Bistrița-Năsăud și Cluj, precum și al jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile Cluj- Napoca.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Captură impresionantă. Rețea de traficanți de droguri din Cluj și Bistrița-Năsăud, destructurată de polițiști. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter