Actualitate

Atenționare hidrologică! Cod Galben de inundații pe râurile din Cluj

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii pentru râurile din Cluj, dar și alte zone din țară.

Risc de creștere a debitelor pe râuri în Cluj și alte zone din țară/Foto: INHGA Facebook.com Risc de creștere a debitelor pe râuri în Cluj și alte zone din țară/Foto: INHGA Facebook.com

 

 


Atenționarea hidrologică vizează în total 16 bazine hidrografice, Codul Galben de inundații fiind valabil pe durata orelor următoare.

 


Potrivit hidrologilor, în intervalul orar 13:00 - 24:00, sunt posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe unele sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Someşul Mic, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, Cerna, Dunăre - afluenţii mici aferenţi sectorului amonte confluenţă cu râul Desnăţui, Jiu, Olt, Siret, Prut precum şi râurile din Dobrogea.

Atenţionarea hidrologică vizează, în principal, fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din judeţele: Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Timiş, Caraş-Severin, Cluj, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Argeş, Olt, Sibiu, Vâlcea, Prahova, Buzău, Galaţi, Constanţa şi Tulcea.


INHGA precizează că fenomenele hidrologice prognozate se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe parcursul zilei de duminică, între orele 16:00 - 22:00, şi pe unele râuri din judeţele Bihor, Caraş-Severin şi Tulcea.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Risc de inundații pe Șomeșul Mic. Hidrologi: „Se pot produce scurgeri importante pe versanţi”

abonare newsletter