Actualitate

Cod galben de ploi și vânt puternic, în județul Cluj. Până când este valabil?

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de intensificări ale vântului, vijelii și perioade scurte de ploi torențiale pentru mai multe județe, inclusiv Cluj.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de intensificări ale vântului, vijelii și perioade scurte de ploi torențiale pentru mai multe județe, inclusiv Cluj/ Foto: pixabay.com Meteorologii au emis o avertizare cod galben de intensificări ale vântului, vijelii și perioade scurte de ploi torențiale pentru mai multe județe, inclusiv Cluj/ Foto: pixabay.com

 

 


Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atenţionare Cod galben de vreme instabilă, valabilă pe durata zilei de vineri, 26 mai, în mai mult de trei sferturi din ţară, inclusiv în Cluj.

 


Astfel, între orele 12:00 - 23:00, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Banat, Transilvania, sudul Crişanei, precum şi la munte.

Totodată, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 20 - 25 l/mp şi, izolat, de peste 30 - 40 l/mp.


Zonele vizate de Codul galben de vreme instabilă/ Sursa: ANM

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Vremea în Cluj. Se anunță ploi în următoarele 5 zile, dar temperaturile rămân ridicate

Autobuz plin cu pasageri, inundat în Cluj! Apa a năvălit peste călători. VIDEO

Subsoluri, garaje și curți din Cluj, pline de apă după furtună! 26 adulți și 6 copii, evacuați din parcarea inundată de la VIVO

abonare newsletter