Actualitate

116 trasee din județul Cluj neacoperite de transport public, scoase la licitație. Tișe: „Toți clujenii trebuie să aibă de condiții decente”

Un contract privind 116 de trasee pentru transportul de persoane în județul Cluj a fost scos la licitație.

Transport public județean / Foto: Consiliul Județean Cluj Transport public județean / Foto: Consiliul Județean Cluj

 

 


Consiliul Județean a scos la licitație contractul privind delegarea serviciului de transport public județean de persoane în județul Cluj, respectiv pentru atribuirea a nu mai puțin de 116 trasee rămase neacoperite.

 


„Încurajăm toți operatorii de transport să participe la această licitație. De asemenea, invit primarii interesați să ia legătura cu operatorii din zona lor și să găsească pârghiile necesare pentru a sprijini situația transportului. Dorim ca toți clujenii, indiferent că locuiesc în zona metropolitană sau nu, să beneficieze de condiții de transport decente, cu continuitate,  siguranță și confort”, a transmis Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Contractul privește delegarea a 116 trasee de transport județene, din cele 146 cuprinse în Programul de transport public județean de persoane prin curse regulate în județul Cluj pe anii 2023-2028.


Operatorii interesați pot depune ofertele lor, pe loturi, până în data de 20 iunie 2023, ora 15.00.

Criteriul de atribuire al licitației este „cel mai bun raport calitate-preț”, cu următorii factori de evaluare: tariful mediu/km/loc, capacitatea de transport, vechimea parcului auto, dotările mijloacelor de transport, norma de poluare a autobuzelor/microbuzelor, etc.


În urma adjudecării licitației, Consiliul Județean Cluj va încheia cu operatorii declarați câștigători un contract de delegare a serviciului de transport, în baza căruia se vor emite licențe de traseu care le va oferi posibilitatea operării traseului județean ofertat.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Controale ale polițiștilor la transportatorii de persoane și de marfă. Doi șoferi din Cluj, amendați cu 6.900 de lei

Transportul public pe timp de noapte ar putea costa Clujul peste 2 milioane de lei. Boc: „Avem mai multe variante de lucru în analiză, dar nimic nu e gratis”

Ultimele Stiri
abonare newsletter