Actualitate

Două cutremure de 4,9 și 4,3 grade s-au simțit bine la Cluj! În total, seismul a avut cinci replici

Cutremurul cu magnitudinea 4,9 în Arad a fost urmat de o replică de 4,3 grade, iar ambele s-au simțit tare la Cluj. În total au fost cinci replici.

Cutremur cu 5 replici în Arad / Foto: Meteoplus Cutremur cu 5 replici în Arad / Foto: Meteoplus

 

 


Luni seara, la ora 20:46, a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter, de intensitate VI, în Arad.

 


„În ziua de 22 Mai 2023 la ora 20:46:42 (ora locală a României) s-a produs în CRISANA, ARAD un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.9, la adâncimea de 2km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 15km SE de Arad, 45km NE de Timisoara, 69km SE de Bekescsaba, 95km N de Resita”, a transmis Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului, INCDFP.

Acesta a avut o replică de intensitate V, la ora 22:55:


„În ziua de 22 Mai 2023 la ora 22:55:26 (ora locală a României) s-a produs în CRISANA, ARAD un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.3, la adâncimea de 9km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 23km SE de Arad, 48km NE de Timisoara, 75km SE de Bekescsaba, 91km N de Resita”, potrivit institutului.

Cele două evenimente, cutremurul și replica sa, s-au simțit chiar până la Cluj, destul de tare. Mai mulți cititori monitorulcj.ro au scris că au simțit atât primul cutremur, cât și cel de-al doilea, de 4,3 grade.


Alți oameni au scris pe Facebook: „În Zorilor s-a scuturat patul și se mișcau monitoarele pe birou destul de tare... și stăm la parter”, „Da, s-a simțit și în Cluj. S-a clătinat patul și fotoliul în care stăteam”,  „Vai l-am simțit chiar bine! Dar a fost foarte scurt. Și pe urmă am început să mă întreb dacă chiar a fost sau mi s-a părut. Ce senzație tâmpită!” Internetul a fost plin aseară de asemenea postări.

Pe parcursul nopții și în această dimineață au mai existat patru replici ale cutremurului în zona Arad:


- la ora 23:26, cutremur cu magnitudinea 2,0
- la ora 00:21, cutremur cu magnitudinea 2,4
- la ora 2:48, cutremur cu magnitudinea 2,0  
- la ora 5:12, cutremur cu magnitudinea 2,7

De asemenea, pe Facebook au fost postate și videoclip-uri cu momentul cutremurului în județul Arad, la Cuvin. În următorul videoclip, chiar la final, se vede cum s-a zguduit tare camera de filmat și pisicile din curte au luat-o la fugă:

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Românii au devenit foarte interesați de asigurările de locuințe după cutremurele de ultimul timp

Locuim în blocuri ieșite din garanție! Locuințele vechi de peste 50 de ani au structura de rezistență compromisă. Cât de veche e a ta?

abonare newsletter