Actualitate

BRINEL a instalat primul laborator digital inteligent (SmartLab) din Cluj la Liceul Unitarian "János Zsigmond" (P)

Elevii și profesorii Liceului Unitarian "János Zsigmond" au acces, începând din luna martie a acestui an, la cele mai noi tehnologii oferite de primul SmartLab din Cluj, instalat de BRINEL.

În parteneriat cu Shape Robotics, au fost asigurate și sesiuni de prezentare și instruire pentru cadrele didactice în vederea utilizarii echipamenelor din dotarea laboratorului.

Smartlab-ul facilitează înțelegerea noțiunilor predate, eliminând învățarea mecanică. Totodată, laboratorul inteligent stimulează creativitatea şi dezvoltarea abilităţilor sociale ale tinerilor prin modalitatea interactivă de prezentare a informațiilor. 


"Liceul Unitarian «János Zsigmond» recomandă BRINEL pentru implementarea laboratoarelor digitale inteligente în școli. SmartLab stimulează interesul, curiozitatea, învățarea accelerată şi creativitatea elevilor, iar profesorii liceului sunt încântați să utilizeze noile tehnologii implementate de BRINEL.

Suntem bucuroși să găzduim workshop-urile gratuite oferite de BRINEL și invităm cu căldură toate școlile interesate să descopere cum pot crea și preda lecții inovative pentru elevi. Având certitudinea utilității laboratorului inteligent, recomand adoptarea lui in cât mai multe unități de învățământ", a declarat doamna Prof. Marta Popa, Director al Liceului Unitarian “Janos Zsigmond” Cluj-Napoca.


Roboți, VR și tehnologie 3D

Laboratorul inteligent este un spațiu care include sisteme hardware și software pentru un concept inovativ de educație. Acesta pune în valoare trei tehnologii – realitate virtuală, robotică și print 3D, oferind o experiență digitală interactivă care facilitează atât procesul de predare, cât și cel de învățare.


Astfel, ochelarii de realitate virtuală redau o lume creată digital și oferă ușurință în înțelegerea și percepția informațiilor predate.

Experiența e completată de roboţii educaţionali modulari cu multiple configuraţii care le oferă elevilor posibilitatea de a-și crea propriul robot și de a-l programa. 


Tehnologia 3D cuprinde trei componente: imprimanta 3D - transformă obiectele reprezentate pe ecran în lucruri fizice și oferă posibilitatea de a printa noi piese pentru roboți, scannerul 3D - oferă elevilor și profesorilor posibilitatea de a scana obiectele pe care le studiază, ulterior acestea putând fi printate cu imprimanta 3D, iar creionul 3D le permite elevilor  să deseneze în spațiu. SmartLab-ul mai cuprinde: ClassVR, ochelari de realitate virtuală, furnizați alături de o platformă de conţinut digital cu peste 1000 de resurse, Display Interactiv 85” şi Schoolflix - platforma educaţională interactivă care asigură training şi suport tehnic pe soluţiile educaţionale SmartLab. 

Workshop-uri gratuite pentru toate școlile interesate


BRINEL vine în sprijinul unităților de învățământ care vor să adopte aceste tehnologii și oferă gratuit workshop-uri în cadrul cărora sunt prezentate echipamentele cuprinse într-un SmartLab. Profesorii află în detaliu funcționalitățile noilor tehnologii și învață să creeze lecții “desprinse din viitor”. Tabla interactivă, Roboții Fable și imprimanta 3D sunt trei dintre elementele cheie în crearea noii experiențe de învățare pentru elevi, roboții permițând conectarea unui număr infinit de accesorii printate 3D, sunt ușor de asamblat și utilizabili la toate materiile.

BRINEL încurajează toate liceele din județul Cluj să participe la instruirea oferită gratuit pentru cadrele didactice care urmează să implementeze SmartLab. Sunt programate 2 sesiuni, in data de 9, respectiv 16 Mai, iar înscrierea se poate face urmând link-ul: https://www.brinel.ro/evenimente-si-workshop-uri/smartlab

Despre BRINEL

BRINEL este partenerul care vă însoțește în fiecare etapă a transformarii digitale. Suntem un hub de tehnologie și considerăm că ceea ce ne diferențiază provine de la oameni, capacitățile noastre și de la parteneriatele cu liderii mondiali in IT. Specializările avansate dobândite de echipă permit livrarea serviciilor și soluțiilor la cele mai înalte standarde, fapt validat prin multiple certificări și premii. 

Portofoliul BRINEL acoperă toate etapele procesului de transformare digitală: de la soluții de infrastructură, servicii cloud, cybersecurity până la aplicații digitale de business (ERP, modernizare de aplicații), acoperind nevoile tehnologice din orice industrie.

CITEȘTE ȘI:

UBB, alături de universități de top din Europa, a câștigat un proiect în valoare de 10 mil. euro în domeniile securității cibernetice și roboticii

Ultimele Stiri
abonare newsletter