Actualitate

Dezastru în urma furtunii la Cluj. Copac căzut pe o mașină în Mănăștur, garaj inundat pe Rosetti

Clujul este sub cod portocaliu de furtună, iar apelurile la 112 s-au înmulțit. Primele probleme au fost semnalate în Mănăștur.

foto arhivă ISU Cluj foto arhivă ISU Cluj

 

„A venit o primă solicitare în urma averselor meteo. Pompierii de la Detașamentul 2 s-au deplasat cu o autospecială pentru a degaja un copac căzut pe Aleea Clăbucet. S-a specificat în apelul de urgență faptul că respectivul arbore ar fi căzut și peste un autoturism parcat. Un singur autoturism a fost avariat pe Aleea Clăbucet. În paralel, pompierii de la Detașamentul 1 Cluj-Napoca se deplasează pe strada C.A. Rosetti, unde s-a raportat un garaj inundat. Alte solicitări nu au venit până acum.", a anunțat duminică seara ISU Cluj.


CITEȘTE ȘI: Străzi sub apă în Gheorgheni și Andrei Mureșanu

Autoritățile au emis mesaje Ro-Alert pentru locuitorii din mai multe localități din județul Cluj. A fost emis un cod portocaliu de furtună.

A fost emis mesaj RO-Alert pentru cod portocaliu de vreme rea, fiind vizat municipiul Cluj Napoca și mai multe localități din județul Cluj: Florești, Apahida, Cojocna, Bonțida, Feleacu, Jucu, Baciu, Chinteni, Sânpaul, Borșa, Așchileu și Vultureni.


„Sunt anunțate averse torențiale care vor acumula peste 35-40 l/mp, descărcări electrice și grindină” a transmis ISU Cluj.

Meteorologii au emis, duminică seara, un cod portocaliu de vânt, vijelie, descărcări electrice, grindină, ploi torențiale.


Avertizarea este valabilă pentru ziua de duminică, în intervalul 18:45-19:30.

De asemenea, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, două atenţionări Cod galben de inundaţii, în intervalul 07.05.2023 ora 16:00 – 07.05.2023 ora 24:00.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

ALERTĂ! Cod PORTOCALIU de vânt puternic și viscol în Cluj. Rafalele de vânt vor depăși 110 km/h

Mesaje Ro-Alert, emise în două orașe și 19 comune din Cluj! Cod portocaliu de furtună

POZA ZILEI. Trafic à la Cluj, pe Calea Mănăștur

Ultimele Stiri
abonare newsletter