Actualitate

Angajata unei bănci din Gherla a golit de bani conturile clienților vreme de zece ani. Prejudiciul este de peste 150.000 de euro

O femeie de 47 de ani din Gherla a lăsat clienții băncii fără bani în conturi. Prejudiciul creat în decursul a zece ani este de circa 156.000 euro. Pe numele acesteia a fost dispusă măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Angajata unei bănci din Gherla golea conturile clienților. Prejudiciu de peste 150.000 de euro/Foto: pixabay.com

 

 


Dosar penal pentru săvârșirea unui număr de cinci infracțiuni

 

La nivelul Poliției municipiului Gherla se desfășoară activități de cercetare penală într-un dosar ce vizează infracțiunile de fals informatic, fals în înscrisuri sub semnătură privată, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și înșelăciune, toate în formă continuată, în cadrul căruia o femeie de 47 de ani a fost reținută, pentru 24 de ore, de polițiștii Biroului de Investigații Criminale.


„Din activitățile investigativ-operative efectuate a reieșit că, în perioada iunie 2012 - ianuarie 2022, în calitate de angajat al unei societăți având domeniul financiar-bancar, în diferite intervale de timp, aceasta ar fi desfășurat anumite operațiuni fără a avea acordul persoanelor în cauză, printre care deschiderea și lichidarea unor conturi bancare, modificarea credențialelor acestora, falsificarea unor documente cu scopul de a produce efecte juridice, accesarea unor conturi în mod repetat, efectuând, fără drept, operațiuni financiare”, informează IPJ Cluj. 

Prejudiciul stabilit până în prezent, în dauna a 16 persoane vătămate, este de peste 560.000 de lei și aproximativ 44.000 de euro, acesta fiind recuperat parțial.


Astfel, în baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, iar la data de 27 aprilie a.c. pe numele acesteia a fost dispusă măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

În cauză, suportul tehnic a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale, iar activitățile s-au realizat cu sprijinul Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Cluj.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Percheziții de amploare la persoane bănuite că au fraudat fondurile pentru hrana și cazarea cetățenilor ucraineni. Prejudiciul estimat la 2 milioane de euro

Ultimele Stiri
abonare newsletter