Actualitate

Ce greșeli fac cel mai des șoferii români? Sfaturi de la un pilot de raliuri

România are cel mai mare număr de morți în accidente rutiere din Uniunea Europeană. Ce greșeli fac șoferii români în trafic?

Ce greșeli faccel mai des șoferii români? Sfaturi de la un pilot de raliuri. FOTO: Pixabay Ce greșeli faccel mai des șoferii români? Sfaturi de la un pilot de raliuri. FOTO: Pixabay

 

 


Doar anul trecut, în România, în accidente auto au murit peste 1.600 de oameni și aproape 4.000 au fost răniți grav. Țara noastră are cel mai mare număr de morți în accidente rutiere, raportat la populație, din Uniunea Europeană.

 


Cristiana Oprea, prima româncă pilot din Campionatul Mondial de Raliuri – FIA WRC, a discutat într-o emisiune radio, la Radio Europa Liberă, despre greșelile făcute frecvent de șoferii români, care uneori îi poate costa viața.

Greșeala pe care o fac cei mai mulți șoferi români

Pilotul de raliuri este de părere că mulți dintre șoferii români nu acordă suficientă atenției poziției scaunului atunci când se află la volan, lucru care îi poate împiedica să acționeze în cazul unei urgențe sau situații neprevăzute.


Totodată, ea îi sfătuiește pe șoferi să fie atenți la presiunea din anvelope și să nu urce obosiți la volan.

„Nu știu să-și regleze corect scaunul, poziția la volan, în așa fel încât, în cazul unei evitări de urgență, să poată manevra și mânui corect mașina. Sunt șoferi care nu-și verifică niciodată presiunea-n anvelope. Practic, anvelopele sunt cele patru puncte de contact cu șoseaua. Sunt oameni foarte obosiți care se urcă la volan și nu-și dau seama că, dacă ești obosit, ai aceleași reflexe ca și când ai fi beat la volan”, a spus aceasta.


Cât despre stilul său de condus în timpul liber, Cristiana Oprea spune că este foarte precaută.

„Conduc foarte precaut, pentru că, de când m-am apucat de raliuri, am înțeles că eu, pe stradă, îmi las viața în mâinile celorlalți șoferi, care în 99% din cazuri sunt mai slab pregătiți decât mine”, susține Cristiana.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Pentru ce a primit un șofer din Cluj o amendă de aproape 5.000 de lei? Condusul iresponsabil se plătește

Ultimele Stiri
abonare newsletter