Actualitate

Cum va fi vremea în luna mai? Urmează o săptămână mai rece, apoi temperaturile cresc

Următoarea săptămână va înregistra temperaturi sub media specifică acestui interval, însă, de la începutul lunii mai, vremea se va încălzi din nou.

Cum va fi vremea în luna mai? FOTO:Facebook/ Emil Boc Cum va fi vremea în luna mai? FOTO:Facebook/ Emil Boc

 

 


Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru următoarea lună, la nivel național. Astfel, de luni, vremea se va răci și temperaturile se vor menține sub valorile specifice acestui interval. 

 


De la începutul lunii mai, temperaturile vor crește și se vor aropia de valorile normale pentru această perioadă.

La Cluj-Napoca, în următoarea săptămână, valorile termice vor varia între maxime cuprinse între 12 și 20 de grade Celsius, cu zile ploioase în prima parte a săptămânii și cer înnorta în a doua parte a intervalului. Minimele vor fi cuprinse între 3 și 10 grade Celsius, potrivit prognozei Accuweather.


În prima săptămână din mai, temperaturile vor mai crește, mai ales în jurul zilei de 1 mai. Minimele se vor situa între 1 și 8 grade Celsius. Vremea va fi instabilă, cu șanse de ploaie și cer înnorat în majoritatea zilelor. 

Vremea la Cluj-Napoca, în următoarele două săptămâni. FOTO: Accuweather

În a doua săptămână din luna mai, temperaturile vor crește până în jurul valorii maxime de 22 de grade Celsius, cu șanse mici de precipitații. Minimele nu vor scădea sub 6 grade Celsius. 


În săptămâna a treia din mai, vremea se va menține caldă, cu valori mazxime curpinse între 18 și 21 de grade Celsius. Minimele se vor situa în intervalul 7-10 grade Celsius. 

Vremea la Cluj-Napoca, în luna mai. FOTO: Accuweather

Prognoza meteo pe o lună, la nivel național

Săptămâna 24.04.2023 – 01.05.2023


Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în regiunile vestice și nordvestice. Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-estice.

Săptămâna 01.05.2023 – 08.05.2023

Temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte de cât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 08.05.2023 – 15.05.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile nord-estice, centrale și sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 15.05.2023 – 22.05.2023

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2003-2022. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cum va fi vremea în weekend, la Cluj? Temperaturi ridicate și șanse minime de precipitații

Ultimele Stiri
abonare newsletter