Actualitate

Nouă străini din Bangladesh, care lucrau ilegal în Cluj, dați AFARĂ din țară! Nu au voie să se întoarcă timp de 6 luni

Nouă străini din Bangladesh, care au fost depistați de polițiști în timp ce munceau ilegal la o firmă din Cluj, sunt obligați să părăsească teritoriul României.

Cetățeni străini, prinși când lucrau „la negru” / Foto: Inspectoratul General pentru Imigrări Cetățeni străini, prinși când lucrau „la negru” / Foto: Inspectoratul General pentru Imigrări

 

 


Poliţiştii de imigrări din Cluj au depistat, zilele trecute, nouă cetăţeni străini din Bangladesh, care lucrau ilegal la o firmă de pe raza județului. 

 


Acestora le-au fost revocate vizele sau, după caz, dreptul de ședere. Pe numele persoanelor în cauză au fost emise decizii de returnare de pe teritoriul României prin care sunt obligați să părăsească țara în termen de 15, respectiv 30 de zile. 

„La data de 28 martie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului pentru Imigrări Cluj au desfăşurat un control în cooperare cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, pentru combaterea şederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor, pe raza de competenţă. Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse au fost identificați în situații ilegale nouă cetățeni din Bangladesh, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 50 ani.


În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că opt dintre aceștia dețineau pașapoarte cu vize de muncă, iar unul deținea un permis de ședere în scop de angajare în muncă, toate obținute în baza unor avize de angajare la o societate de pe raza județului Constanța. La momentul controlului, străinii desfășurau activități lucrative în incinta punctului de lucru al unei alte societăți de pe raza județului Cluj, societate care nu a obținut în prealabil avize de angajare pentru străinii în cauză și nici nu a încheiat contracte individuale de muncă cu aceștia.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au dispus măsura revocării vizelor sau a dreptului de ședere, după caz, în urma cărora au emis pe numele cetățenilor străini decizii de returnare de pe teritoriul României, prin care sunt obligați să părăsească țara în termen de 15, respectiv 30 de zile. De asemenea, la ieșirea din țară, va fi instituită măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României pentru o perioada de 6 luni, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul juridic al străinilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, a transmis Inspectoratul General pentru Imigrări.


 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Polițiștii de imigrări din Cluj au rupt iubirea din interes dintre un nigerian și o româncă

Ultimele Stiri
abonare newsletter