Actualitate

(P) România, gazdă unor evenimente sportive de talie mondială

2023 va fi un an foarte bun pentru sportul românesc. Țara noastră va găzdui numeroase evenimente sportive de talie mondială, care vor atrage mii de sportivi și suporteri.

Evenimente sportive 2023 Evenimente sportive 2023

Printre aceste evenimente, România va fi gazda a cinci evenimente sportive mondiale și europene, ca să nu mai vorbim de Campionatul Mondial de eSports, în 2023. 

În ciuda infrastructurii precare, România a găsit resurse pentru a putea organiza astlfe de competiții sportive, un bun prilej pentru pariori pentru a-și încerca norocul pe pariuri sportive, inclusiv pe https://casino7.ro/winbet/.


Primul eveniment sportiv major care a avut loc în România în acest an a fost etapa Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile, care a fost organizată la Râşnov, în perioada 17-19 februarie. Cupa Mondială de sărituri cu schiurile 2022-2023 este cea mai lungă ediție din istoria acestui sport, care începe în noiembrie și se încheie la începutul lunii aprilie. Este organizat în mai multe țări, iar România a intrat în programul organizatoric în urmă cu câțiva ani.

La începutul anului trecut, Organizația Internațională de Lupte a votat organizarea Campionatului European de Seniori U23 de la București în 2023 și a Campionatului European de Seniori în 2024. România va găzdui Campionatul European de Lupte doi ani la rând.


România va organiza Campionatul European U21 UEFA, care va avea loc în perioada 21 iunie – 8 iulie. Georgia este a doua țară în care se va desfășura Campionatul European U21 UEFA. România va găzdui două din cele patru grupe pe stadioanele din București și Cluj, două sferturi de finală și o semifinală, ajungând la un total de 15 meciuri. La campionat vor fi prezente echipe din Spania, Germania, Portugalia, Franța, Anglia, Italia, Țările de Jos, Belgia și Croația.

Anul 2023 aduce în România și Campionatul Mondial de polo masculin U20. Competiția se va desfășura în perioada 10-18 iunie. Locația exactă rămâne de decis.


Cluj-Napoca va găzdui anul acesta turneul Transylvania Open WTA250. Evenimentul este deja la a treia ediție. Anul trecut, Ana Bogdan, Gabriela Ruse, Jaqueline Cristian, Irina Bara, Barbora Krejcikova și Eugenie Bouchard au fost unii dintre sportivii participanți. Evenimentul a fost votat cel mai bun turneu de tenis din lume la categoria 250.

Vă reamintim că cea de-a doua ediţie Transylvania Open WTA250 s-a desfăşurat în perioada 8-16 octombrie 2022, pe hard, în sala polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca.


România va organiza și Campionatul Mondial de eSports, care va avea loc la Iași. Competiția revine în România, după ediția din 2013 de la București, și va reuni aproximativ 1.200 de jucători din peste 100 de țări. Anul trecut, competiția a avut loc în Bali. 

Peste 600 de jucători din 105 țări au concurat la al 14-lea campionat WE la șase jocuri: CS:GO, Dota 2, Mobile Legends: Bang Bang, eFootball 2023, Tekken 7 și PUBG Mobile. Șapte echipe au ieșit triumfătoare, câștigând fondul de premii de 500.000 USD. Indonezia a câștigat trei dintre cele șapte titluri și a devenit WE Champion Nation 2022.


Otopeni se poate mândri cu faptul că va găzdui evenimente sportive importante în anul 2023, precum Campionatului European de sărituri în apă pentru juniori, în luna iunie; Campionatului European de înot pentru juniori, în luna iulie și Campionatul European pentru seniori, în decembrie 2023.

CITEȘTE ȘI:

Cercetătorii UBB anunță „noua normalitate”: „Participarea la evenimente sportive și traficul rutier depășesc nivelul de dinaintea pandemiei”

Proiectele sportive și culturale din Cluj în 2023. „U” Cluj ar putea încasa 10 milioane de lei din partea Primăriei

Ultimele Stiri
abonare newsletter