Actualitate

Pasăre răpitoare din munții României. Imagini spectaculoase în Apuseni. FOTO

Fauna Parcului Natural Apuseni este una diversificată și bine reprezentată de mai multe specii animale. Cea mai mică specie de pasăre răpitoare a fost surprinsă în timpul unei acțiuni de monitorizare.

Cea mai mică pasăre răpitoare din România, surprinsă în Apuseni/ Foto: Parcul Natural Apuseni - Facebook  (Foto: Mircea Șușman) Cea mai mică pasăre răpitoare din România, surprinsă în Apuseni/ Foto: Parcul Natural Apuseni - Facebook (Foto: Mircea Șușman)

 

 


Rangerii din Parcul Natural Apuseni au realizat mai multe fotografii în cadrul unei acțiuni de monitorizare. În imaginile surprinse se poate vedea o ciuvică, cea mai mică pasăre răpitoare.

 


Potrivit reprezentanțiilor Parcului Natural Apuseni, ciuvica este specia cu cea mai intensă activitate diurnă.

Cea mai mică pasăre răpitoare din România, surprinsă în Apuseni/ Foto: Parcul Natural Apuseni - Facebook  (Foto: Mircea Șușman)
 

„Fiind cel mai mic reprezentant al răpitoarelor de noapte din România este de fapt specia cu cea mai intensă activitate diurnă. In mod evident s-a adaptat la acest obicei pentru a evita competiția cu celelalte răpitoare de noapte, de dimensiuni mai mari care populează același tip de habitat. În momentul aplicării metodologiei de monitorizare la specia Glaucidium passerinum, toate celelalte specii de păsări de mici dimensiuni prezente in habitat emit sunete de alertă pentru a semnala existența unui pericol.”, au transmis reprezentanții Parcului Natural Apuseni.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Frumusețile naturii din Apuseni. Ciute surprinse în timp ce se plimbau în ninsoare. VIDEO

Cum trebuia să arate, de fapt, „Velo Apuseni”. Cluj, Alba și Bihor au rămas cu un sfert de proiect

VIDEO. Imagini rare cu o pisică sălbatică, surprinsă în Parcul Natural Apuseni. Animalul este unul singuratic

abonare newsletter