Actualitate

Frumusețile naturii din Apuseni. Ciute surprinse în timp ce se plimbau în ninsoare. VIDEO

Un cârd de ciute a fost surprinse pe imaginile de luat vederi amplasate în Parcul Natural Apuseni. Animalele au fost filmate în timp ce se plimbau prin zăpadă.

Un cârd de ciute a fost surprinse pe imaginile de luat vederi amplasate în Parcul Natural Apuseni/ Foto: captură ecran video Parcul Natural Apuseni - Facebook

 

 


Camerele de supraveghere ale faunei din Munții Apuseni au surprins mai multe ciute în timp ce se plimbau prin zăpadă.

 


Mai multe ciute au fost surprinse în timp ce se plimbau prin zăpadă, liniștite, prin Parcul Natural Apuseni. 

Aria protejată naturală de tip mixt „Parcul Natural Apuseni”

Primele inițiative în vederea constituirii unui parc în această zonă îi aparțin lui Emil Racoviță, însă Parcul Natural Apuseni a fost înființat de abia în anul 1990. Acesta se întinde pe trei județe și anume Alba, Cluj și Bihor. În anul 2009, în cadrul Galei Premiilor „EDEN” de la Bruxelles, Parcul Natural Apuseni a fost premiat ca destinație turistică de excelență. Parcul Natural Apuseni reprezintă o zonă montană cu forme de relief diversificate, vârfuri, abrupturi stâncoase, chei, văi, ponoare, avene, peșteri.


Vegetația este una specifică în cea mai mare parte habitatelor montane, cu păduri de conifere sau de foioase, păduri în amestec, tufărișuri de arbuști și ierburi de luncă, de pajiște sau de stâncărie.

Fauna parcului este una diversificată și bine reprezentată de mai multe specii de mamifere (urs, căprioară, capra neagră, lup, vidră, veveriță, arici, șoarece de câmp, liliac), păsări (cocoșul de munte, acvila de munte, corb, uliu) pești (păstrăv, scobar, clean), reptile și amfibieni (șopârla, vipera, salamandra).


În interiorul parcului, pe teritoriul județului Cluj, întâlnim câteva obiective turistice, precum Cascada Vălul Miresei, Molhașele din Valea Izbucelor, Stațiunea Beliș-Fântânele.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

VIDEO. Apariții surpriză în Parcul Natural Apuseni! Femelă de râs împreună cu pui și cerbi, surprinși de camerele de supraveghere

După pisica sălbatică, un râs și-a făcut apariția în Apuseni. Animalul este deranjat de prezența oamenilor. VIDEO

abonare newsletter