Actualitate

Eleva care s-a aruncat de la etaj la Școala „George Coșbuc” a intrat de urgență în operație. Ce se va întâmpla cu ea

Eleva de 13 ani care s-a aruncat de la etajul 3 al Școlii „George Coșbuc” se află într-o operație la secția de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență.

O elevă s-a aruncat de la etajul 3 al Colegiului „George Coșbuc” / Foto: captură ecran - Google Maps O elevă s-a aruncat de la etajul 3 al Colegiului „George Coșbuc” / Foto: captură ecran - Google Maps

 

 


O elevă de 13 ani din Cluj-Napoca s-a aruncat joi dimineața de la etajul 3 al Școlii „George Coșbuc”. Minora a fost găsită lângă școală.

 


Pompierii au ajuns în scurt timp la fața locului și au transportat-o pe tânără la UPU. Fata a fost transferată apoi la secția de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Județean de Urgență, iar la ora publicării articolului (17:10) aceasta încă se afla într-o operație complicată.

Surse medicale din spital ne-au spus că eleva a suferit multiple leziuni:


„Minora în vârstă de 13 ani, prezentând un politraumatism, a fost transferată și operată de urgență în secția de Neurochirurgie a SCJU Cluj. Pacienta va rămâne internată pentru monitorizare, evaluare și îngrijiri de specialitate”, au declarat, pentru monitorulcj.ro, surse medicale din spital.

Cum s-a întâmplat incidentul

Minora de 13 ani se afla la școală la momentul incidentului și a reușit să rămână singură în sala de clasă, după ce colegii ei se pregăteau să viziteze un muzeu, copiii fiind în săptămâna „Școala Altfel”. 


Directorul Colegiului Național „George Coșbuc”, Horațiu Bota Popa, a declarat pentru monitorulcj.ro că niciun copil nu a fost martor la incident, însă pe camerele de supraveghere se vede că adolescenta avea un comportament ciudat:

„Nu a văzut niciun copil. Copiii se pregăteau să plece la muzeu, noi suntem în «Școala Altfel». În fața școlii, diriginta a făcut prezența, iar ea lipsea. Colegii ei au sunat-o și nu a răspuns. A rămas singură în sala de clasă. De pe camerele de supraveghere se vede cum eleva a mers la pervaz, s-a întors înapoi, a butonat telefonul și s-a întors din nou spre geam, apoi nu se mai vede nimic pe cameră. A căzut pe o copertină de tablă din spatele școlii, undeva în apropierea sălii de sport care în prezent este închisă. Nu putea fi văzută de nimeni. Șantierul acolo e închis. Am rupt gardul și domnele de la cabinetul școlar au acordat primul ajutor și au sunat la 112. Fata a fost preluată conștientă, este elevă în clasa a VIII-a. Nimeni nu a văzut incidentul, doamnele de la cabinet au auzit o bubuitură”, a precizat acesta.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cine sau ce a împins-o pe eleva de 13 ani să se arunce de la etajul 3 al Școlii „George Coșbuc”?

Incident la Colegiul „George Coșbuc". O minoră de 13 ani a căzut de la etajul 3 al școlii!

Ultimele Stiri
abonare newsletter