Actualitate

Emil Boc, mesaj de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni: „Numai împreună putem construi un oraș în care să ne placă să locuim”

Edilul Emil Boc a adresat un mesaj comunității maghiare din Cluj-Napoca, cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, în care arată că multiculturalitatea reprezintă o dimensiune fundamentală a orașului.

Edilul Emil Boc a adresat un mesaj comunității maghiare din Cluj-Napoca, cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni/captură foto: Emil Boc Facebook.com Edilul Emil Boc a adresat un mesaj comunității maghiare din Cluj-Napoca, cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni/captură foto: Emil Boc Facebook.com

 

 


„Dragi membri ai comunității maghiare, 

 


Vă adresez, întâi de toate, la mulți ani! 

15 martie, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, este o zi importantă în trecutul poporului ungar și un simbol al luptei pentru dreptate și libertate. 


Cluj-Napoca este un oraș iubit pentru multiculturalitatea sa, care respectă diversitatea. 

Putem spune că am învățat arta de a trăi împreună, punând accentul pe ceea ce ne unește, nu pe ceea ce ne dezbină. Limba, cultura, tradițiile și obiceiurile comunității maghiare clujene fac parte integrantă din identitatea orașului nostru. Ne leagă nu doar trecutul istoric, ci mai ales viitorul european și valorile democratice.


Evenimente de tradiție precum Zilele Culturale Maghiare, Zilele Studenților Maghiari, dar și alte acțiuni și eforturi ale comunității maghiare, la care participă clujeni de toate etniile, reprezintă dovada clară că numai împreună putem construi un oraș în care să ne placă să locuim, să învățăm, să muncim, să ne întemeiem o familie. 

Emil Boc, mesaj cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni: „Cluj-Napoca este un oraș iubit pentru multiculturalitatea sa”/captură foto: Emil Boc Facebook.com

Vă felicit pentru modul în care zi de zi vă implicați în viața comunității clujene și vă asigur de sprijinul primăriei în toate demersurile pe care le întreprindeți pentru un Cluj-Napoca așa cum ni-l dorim fiecare. La mulți ani!”, a notat Emil Boc în mesajul adresat cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni.


Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, marcată în data de 15 martie, aduce o serie de evenimente culturale în municipiul Cluj-Napoca. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, la Cluj-Napoca: „Este o sărbătoare care unește!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter