Actualitate

Două victime ale accidentului mortal din Cluj, în stare CRITICĂ: „Au nevoie de sânge ca să intre în operație!”

Două victime ale accidentului mortal produs în zona Poieni, județul Cluj, se află în stare extrem de gravă și au nevoie de ajutor ca să supraviețuiască.

Accident mortal la Poieni, jud Cluj / Foto: ISU Cluj Accident mortal la Poieni, jud Cluj / Foto: ISU Cluj

 

 


Este vorba despre Augustin Berki și Eugen Berki, care provin din localitatea Gurghiu, județul Mureș și care au fost implicați în accidentul mortal de la Poieni. Consătenii și apropiații fac un apel de urgență în privința celor doi răniți.

 


Pentru a putea intra în operație și pentru a supraviețui rănilor suferite, cele două victime au nevoie urgentă de donatori de sânge. 

„Apel de urgență! Avem nevoie urgentă de donatori de sânge, cât de repede posibil. Este vorba de Augustin Berki și Berki Eugen, care, în urma unui grav accident rutier produs în (zona) Huedin, sunt în stare extrem de  gravă, având  nevoie urgentă de sânge pentru a putea intra în operație. Rog toate persoanele care pot și își doresc să facă un bine, să raspundă la acest apel de umanitate. Donarea de sânge se poate realiza la Târgu Mureș la Centrul de Donare Sanguină. 


Foarte important de menționat locul unde trebuie să ajungă sângele și anume: UPU CLUJ, secția CHIRURGIE 1, se poate dona orice grupă de sânge”, scrie o pagina a localității Ghiurghiu.

Mesajul a fost preluat de mai multe cunoștințe. Se poate dona atât în Cluj la Centrul de Transfuzie Sanguină de pe strada Nicolae Bălcescu 18, cât și în Târgu Mureș.


Cele două victime se află în prezent la spital în Cluj și au nevoie în special de grupa B3, însă apropiații spun că se poate dona și alte grupe.

Doi morți și cinci persoane rănite

Două persoane au murit în urma accidentului petrecut joi seara pe DN1 E60, între localitățile Bologa și Poieni. „Echipajele au găsit 2 persoane încarcerate în microbuz, alte trei fiind blocate ușor. În paralel, echipajul SAJ aplica deja manevre de resuscitare unui bărbat scos din respectivul microbuz.Șoferul autotrenului a reușit să iasă singur afară. Imediat, forțele noastre au desfășurat operațiunile de descarcerare, astfel că au extras cinci victime, două fiind în stare gravă. 


Un alt bărbat a intrat în stop cardio-respirator și s-au aplicat manevrele de resuscitare. Din nefericire, medicii au constatat decesul celor doi bărbați în vârstă de 54 și 32 de ani. 

Un al treilea bărbat a fost intubat de medic în ambulanța SMURD și transportat la spital. Alte trei victime conștiente, dar care prezentau multiple traumatisme, au fost transportate la spital”, au transmis reprezentanții ISU Cluj joi seara.

Conform informațiilor polițiștilor, s-a constatat că un bărbat în vârstă de 41 de ani, din județul Mureș, în timp ce conducea un microbuz înspre municipiul Oradea, după un viraj la dreapta ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un TIR, condus din sensul opus de un bărbat în vârstă de 37 de ani, din județul Gorj. În microbuz se aflau șase persoane.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Doi morți și cinci persoane rănite în urma accidentului dintre un TIR și un microbuz în Poieni

Niciun Centru de Transplant, construit de statul român de la zero. Ungureanu: „Aveți curajul să vă uitați în ochii bolnavilor?”

abonare newsletter