Actualitate

COD GALBEN de vânt puternic în Cluj. Rafalele de vânt pot depăși 110 km/h

Meteorologii au emis, miercuri, un cod galben de vânt puternic. În zonele vizate de codul galben se află și zona de munte din județul Cluj.

Meteorologii au emis, miercuri, un cod galben de vânt puternic/  Foto: depositphotos.com Meteorologii au emis, miercuri, un cod galben de vânt puternic/ Foto: depositphotos.com

 

 


Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), a emis, miercuri, o avertizare Cod galben de intensificări ale vântului , valabil în zone din mai multe judeţe, inclusiv Cluj.

 


Avertizarea Cod galben intră în vigoare, miercuri, 8 martie, la ora 18:00  și este valabilă până joi, 9 martie, la ora 22:00.

În Munții Apuseni și local în Carpații Orientali temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 70...90 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 100…110 km/h.


Zonele vizate de codul galben/ Foto: ANM

De asemenea, ANM a emis și o informare meteo de vânt puternic și ploi pentru România.

Informarea este valabilă în intervalul 8 martie, ora 12:00 – 10 martie, ora 02:00.


În intervalul menționat, temporar vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, dar cu viteze mai mari în nord-vest, centru și sud-est, în general de 45...60 km/h.

În zona de munte vor fi intervale cu precipitații predominant sub formă de ploaie și prin acumulare cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15...25 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă, iar vântul va prezenta intensificări susținute în special în zona înaltă.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Val de ironii între șoferi după prima zăpadă căzută în Cluj. „Dacă și asta este zăpadă…lasă mașina acasă, dacă te depășește șofatul”

Vântul puternic a doborât un copac peste o mașină în Cluj-Napoca. A fost cod portocaliu de vreme severă

abonare newsletter