Actualitate

Amenzi și majorări de taxe! Proprietarii de locuințe neasigurați ar putea fi verificați de Poliție

Un nou proiect de lege se află în dezbatere și vizează proprietarii de locuințe neasigurați din România.

Blocuri mai vechi de 50 de ani în Gheorgheni / Foto: monitorulcj.ro Blocuri mai vechi de 50 de ani în Gheorgheni / Foto: monitorulcj.ro

 

 


Proprietarii de locuințe care nu încheie o poliță de asigurare obligatorie, precum PAD, au intrat în vizorul guvernanților după cutremurele din Turcia, scrie b1tv.ro.

 


Astfel, un proiect de lege nou are în vedere amendarea proprietarilor neasigurați, dar și creșterea de taxe în cazul proprietarilor care nu au asigurare obligatorie împotriva dezastrelor (PAD).

În schimb, proprietarii care-și asigură locuința de bună voie vor beneficia de reducerea impozitului.


Proiectul de lege ar modifica și Codul fiscal dacă ar fi adoptat. În cazul clădirilor rezidenţiale neasigurat, impozitul calculat s-ar majora cu 10%, scrie sursa citată.

Totodată, amenzile ar fi aplicate de către Poliție, nu Primărie, cum este în prezent. Proiectul a fost trimis în Senat, iar ca să fie adoptat trebuie să treacă în Parlament, promulgat de președintele Klaus Iohannis și publicat în Monitorul ficial. 


România a depăşit pentru prima dată pragul de 1,9 milioane de locuinţe asigurate împotriva dezastrelor naturale la finalul lunii februarie însă, în continuare, 7,4 milioane de familii încă sunt expuse riscului de a rămâne fără nimic în cazul unui dezastru natural major, potrivit Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID).

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Românii au devenit foarte interesați de asigurările de locuințe după cutremurele de ultimul timp

Locuim în blocuri ieșite din garanție! Locuințele vechi de peste 50 de ani au structura de rezistență compromisă. Cât de veche e a ta?

Ultimele Stiri
abonare newsletter