Actualitate

Cutremur de 3,8 magnitudine, sâmbătă noapte, în județul Gorj

Un cutremur cu magnitudinea 3,8 s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică în județul Gorj, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului.

Un cutremur cu magnitudinea 3,8 s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică în județul Gorj. Foto: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului Facebook.com Un cutremur cu magnitudinea 3,8 s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică în județul Gorj. Foto: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului Facebook.com

 

 


Sesimul a avut loc duminică, 5 martie, la ora 0.55, în zona Oltenia, județul Gorj, anunță Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). 

 


Magnitudinea cutremurului a fost de 3,8 grade pe scara Richter. Seismul s-a produs la 11,1 kilometri adâncime și a avut intensitatea III. Cutremurul s-a produs la 107 km nord-vest de Craiova, 109 km sud-vest de Sibiu, 143 km vest de Pitești, 161 km sud-est de Timișoara, 180 km sud-est de Arad, 184 km sud de Cluj-Napoca și 204 km vest de Brașov. 

Cutremurul de 3,8 magnitudine s-a produs la ora locală 0.55. Foto: infp.ro Seismul a fost urmat de un altul slab, cu magnitudinea 2,6. 


Cel mai puternic cutremur din zona Olteniei s-a produs pe 14 februarie și a avut magnitudinea de 5,7 grade. Cu o zi înainte, aceeași zonă a fost zguduită de un alt seism de 5,2 grade pe scara Richter. De atunci, sute de cutremure, majoritatea slabe ca intensitate, au avut loc în această zonă a țării. Cele două seisme au fost urmate de sute de replici.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

O nouă replică a cutremurului din Gorj, cu magnitudinea de 4,1. Seismul s-a produs la o adâncime de 15 km

Ultimele Stiri
abonare newsletter