Actualitate

Boc vrea piață volantă în fiecare zi, la stadion: „Producătorii să-și vândă produsele proaspete aici. Aducem viața de la țară în oraș”

Primarul Emil Boc vrea ca piața volantă de la stadion să funcționeze în fiecare zi, nu doar sâmbătă, ca producătorii din județ să fie motivați să își aducă produsele proaspete la Cluj-Napoca.

Piață volantă în Cluj / Foto: Emil Boc - Facebook Piață volantă în Cluj / Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, vrea să creeze un hub „urban-rural” pe urma căruia să beneficieze atât clujenii, cât și sătenii din județ.  Mai exact, avantajele de la oraș, precum tehnologia și transportul în comun, să fie aduse la țară, iar avantajele din mediul rural, precum legume și fructe proaspete și de calitate, să fie aduse în mediul urban, la piețele volante din Cluj-Napoca.

 


În acest sens, edilul a mai spus că vrea ca producătorii locali să poată să își vândă produsele proaspete în fiecare zi la piața volantă de la stadion, nu doar în ziua de sâmbătă, și că se va gândi la nou program:

„Avem un proiect apreciat de Uniunea Europeană de a crea un «urban-rural hub», adică de a aduce calitatea vieții de la oraș la țară, prin ceea ce înseamnă tehnologie, fibră optică, WiFi, să ai locuri de muncă la care se poate lucra remote, să duci transport în comun și acolo. Apoi să aduci avatanjele de la rural la oraș, să poată producătorii să-și vândă produsele proaspete în oraș. Să vină aici. Avem un proiect cu Ciurila și Petreștii de Jos apreciat la nivelul Uniunii Europene. Va fi o inițiativă pe care o vom extinde la toată zona metropolitană a Clujului și nu numai.


Vrem ca producătorii agricoli să poată să-și vândă produsele proaspete și obiectivul meu este să generalizăm piața volantă de la Stadion, să nu fie numai sâmbăta. Să nu fie o singură zi pe săptămână, pur și simplu în fiecare zi din săptămână dacă vor fi producători să poată să-și vândă produsele de calitate, cu un program pe care îl vom discuta cu Asociația Producătorilor, cu cei din comunele zonei metropolitane și nu numai... să aibă posibilitatea să-și desfacă produsele proaspete aici la Cluj. Iată un beneficiu din procesul de a aduce viața de la țară în oraș, ne dorim cu toții produse proaspete, de calitate, care ne fac viața mai sănătoasă. Și noi le oferim în schimb tehnologie, infrastructură, transport public și nu depopulăm satele pentru că marea miză, totuși, este să păstrăm oamenii, în mediul urban și rural. Noi autoritățile trebuie să lucrăm între noi ca ei să aibă tot mai multe condiții de viață bune, inclusiv în mediul rural”, a spus primarul Emil Boc la un post radio.

CITEȘTE ȘI:

Elevii de la Coșbuc nu mai au sală de sport din 2018. Boc: „Niște tehnicieni proști!”/ Părinte: „Dacă pățiți cu metroul ce am pățit noi... Doamne ferește!”

A fost deschis cimitirul-parc din Someșeni. Primar: „Se fac înhumări. În celelalte cimitire s-a ajuns aproape la capacitate maximă”

abonare newsletter