Actualitate

COD GALBEN de vânt puternic în Cluj. Rafalele de vânt pot ajunge la 60 km/h

Meteorologii au emis, marţi, avertizări nowcasting Cod galben de intensificări ale vântului, valabile în orele următoare în zone din mai multe judeţe, inclusiv Cluj.

Meteorologii au emis, marţi, avertizări nowcasting Cod galben de intensificări ale vântului, valabile în orele următoare în zone din mai multe judeţe, inclusiv Cluj/ Foto: depositphotos.com Meteorologii au emis, marţi, avertizări nowcasting Cod galben de intensificări ale vântului, valabile în orele următoare în zone din mai multe judeţe, inclusiv Cluj/ Foto: depositphotos.com

 

 


Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), a emis, marţi, avertizări nowcasting Cod galben de intensificări ale vântului, valabile în orele următoare în zone din mai multe judeţe, inclusiv Cluj.

 


Codul Galben este valabil până la ora 10 dimineața și vizează zonele:

  • Județul Sălaj 
  • Județul Cluj: Huedin, Aghireșu, Baciu, Gilău, Florești, Iara, Săvădisla, Căpușu Mare, Dej, Chinteni, Gârbău, Sânpaul, Vad, Petreștii de Jos, Sâncraiu, Bobâlna, Panticeu, Cornești, Așchileu, Vultureni, Recea-Cristur, Izvoru Crișului și Ciurila

Potrivit meteorologilor, se vor semnala local intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55...60 km/h.


„Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore”, precizează ANM.

Reamintim că o avertizare cod portocaliu de vreme rea este în vigoare în mai multe județe din Transilvania, inclusiv la Cluj, până în data de 22 februarie, la ora 2. Sunt vizate fenomene de intensificări ale vântului și viscol puternic. 


„La altitudini de peste 1700 m vor fi perioade în care vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110...130 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate redusă semnificativ. Pe parcursul zilei de duminică și în noaptea de duminică spre luni vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și prin acumulare cantitățile vor depăși 20...25 l/mp și se va depune strat nou de zăpadă”, a transmis Administrația Națională de Meteorologie.

 Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Cod roșu de VÂNT PUTERNIC, în zona de munte a Clujului. Au fost emise mesaje RO-ALERT!

COD ROȘU de ninsoare și vânt puternic în zona de munte a Clujului, duminică seara!

Ultimele Stiri
abonare newsletter