Actualitate

Cod roșu de VÂNT PUTERNIC, în zona de munte a Clujului. Au fost emise mesaje RO-ALERT!

Mai multe localități din județul Cluj se află sub cod roșu sau galben de vânt puternic. Rafalele vor depăși 145 km/h!

Cod roșu de VÂNT PUTERNIC, în zona de munte a Clujului. FOTO: Depositphotos.com Cod roșu de VÂNT PUTERNIC, în zona de munte a Clujului. FOTO: Depositphotos.com

 

 


Autoritățile clujene au emis un mesaj Ro-Alert în această noapte privind o avertizare meteorologică cod roșu de intensificări ale vântului. La altitudini ce depășesc 1.800 de metri, vântul va sufla cu o viteză de până la 145 km/h.

 


„S-a emis Ro alert: Avertizare meteo COD ROSU de INTENSIFICĂRI PUTERNICE ALE VÂNTULUI care vor depăși la rafală 145 km/h la altitudinea de peste 1.800 metri. Perioada de manifestare 21.02.2023, între orele 00:05-02:00. În zonele respective este recomandat să fie evitate deplasările și să se ia măsuri de adăpostire și autoprotecție”, a transmis ISU Cluj.

Totodată, localitățile Huedin, Aghireșu, Baciu, Gilău, Florești, Săvădisla, Feleacu, Căpușu Mare, Chinteni, Gârbău, Sânpaul, Petreștii de Jos, Așchileu, Vultureni, Izvoru Crișului, Ciurila și Tureni se află, până la ora 2, sub cod galben de vânt puternic. Local, se vor înregistra intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55 - 60 km/h.


O avertizare cod portocaliu de vreme rea este în vigoare în mai multe județe din Transilvania, inclusiv la Cluj, până în data de 22 februarie, la ora 2. Sunt vizate fenomene de intensificări ale vântului și viscol puternic. 

„La altitudini de peste 1700 m vor fi perioade în care vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110...130 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate redusă semnificativ. Pe parcursul zilei de duminică și în noaptea de duminică spre luni vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și prin acumulare cantitățile vor depăși 20...25 l/mp și se va depune strat nou de zăpadă”, a transmis Administrația Națională de Meteorologie.


Sursa foto: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

COD ROȘU de ninsoare și vânt puternic în zona de munte a Clujului, duminică seara!

Ultimele Stiri
abonare newsletter