Actualitate

Replicile cutremurului din Gorj, înregistrate pe parcursul nopții

O serie de replici ale cutremurului cu magnitudinea 5,7 din judeţul Gorj s-au înregistrat pe toată durata nopţii de marţi spre miercuri, majoritatea fiind de intensitate mică.

Replici ale cutremurului de marți, înregistrate pe toată durata nopții/captură foto: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului Facebook.com Replici ale cutremurului de marți, înregistrate pe toată durata nopții/captură foto: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului Facebook.com

 

 


Cutremurul care a avut loc în România, marți, cu o magnitudine de 5,7 pe scara Richter,  a fost resimțit din plin și în Cluj.

 


Prima înregistrare a cutremurului a fost la ora 15:16:53, ora României, urmată de o serie de replici ulterioare. 

Seisme de intensitate redusă, pe parcursul nopții

Potrivit site-ului INFP, miercuri, în intervalul 00.25 – 05.28 s-au înregistrat 13 replici ale cutremurului din judeţul Gorj, informează hotnews.ro


Replicile cutremurului au fost înregistrate în intervalul 00:25 – 5:28, ora României/captură foto infp.ro

CITEȘTE ȘI:
Blocuri fisurate, pagube și atacuri de panică în mai multe localități în urma cutremurului care a zguduit România

Cele mai multe au avut intensitate mică, unul singur ajungând la magnitudinea 3.3. 

Acesta s-a înregistrat La ora 02:30:22 (ora României), la adâncimea de 3.9 km.


Seismul s-a produs la 104 km NV de Craiova, 109 km SV de Sibiu, 140 km V de Pitesti, 164 km SE de Timisoara, 183 km SE de Arad, 186 km S de Cluj-Napoca, 203 km V de Brasov, 212 km E de Belgrad, 216 km E de Zemun, 222 km NE de Nis.

Replicile cutremurului au fost înregistrate în intervalul 00:25 – 5:28, ora României/captură foto infp.ro

Anterior, pe toată durata zilei de marţi, s-au înregistrat replici ale cutremurului cu magnitudinea 5,7, numărul acestora depăşind 20.


Câteva zeci de blocuri şi case din mai multe localităţi ale judeţului Gorj, mai multe instituţii publice şi lăcaşuri de cult au suferit fisuri în urma cutremurului de marţi, nefiind însă înregistrate pagube materiale însemnate sau victime, se arată într-o centralizare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Gorj

Seismul cu magnitudinea de 5,7, care a avut loc la ora locală 15:16, este al doilea din zonă într-un interval de 24 de ore. Primul cutremur, de 5,2 pe Richter, s-a produs luni la o adâncime de 16,5 kilometri.

CITEȘTE ȘI:

Blocuri fisurate, pagube și atacuri de panică în mai multe localități în urma cutremurului care a zguduit România

Cutremur cu magnitudine de 5,7 în România, marți! S-a simțit și la Cluj

Cutremur semnificativ cu magnitudinea de 5,2 în România! L-ați simțit?

Ultimele Stiri
abonare newsletter