Actualitate

Bustul lui Mihai Eminescu din Orșova a fost inscripționat cu texte obscene. Poliția cercetează cazul

Ziua Culturii Naționale. Bustul lui Mihai Eminescu, din localitatea Orșova, a fost inscripționat cu mesaje obscene. Polițiștii fac cercetări.

Bustul lui Mihai Eminescu din Orșova a fost vandalizat/captură foto: Orșova Istorie-Arheologie  Facebook.com Bustul lui Mihai Eminescu din Orșova a fost vandalizat/captură foto: Orșova Istorie-Arheologie Facebook.com

 

 


Poliţiştii din Orşova s-au sesizat din oficiu, sâmbătă, cu privire la faptul că bustul lui Mihai Eminescu, amplasat în parcul „General Ion Dragalina” din municipiu, a fost inscripţionat cu vopsea de culoare roşie cu texte obscene, informează Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mehedinţi.

 


Bustul lui Mihai Eminescu din Orșova a fost vandalizat/captură foto: Orșova Istorie-Arheologie  Facebook.com

 

 


La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliţiei municipiului Orşova, care a efectuat cercetarea la faţa locului. 

„Se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, urmând ca la finalizarea acestora să se propună măsurile corespunzătoare”, precizează IPJ Mehedinţi.


„Când încerci să schimbi ceva în orașul natal, și te zbați, dar totul e în zadar.

Astăzi, 14-01-2023, Mihai Eminescu primește în dar de la noua generație multă, multă... „recunoștință”. Mâine ce va primi?”, notează membrii Orșova Istorie-Arheologie pe pagina de Facebook


Bustul lui Mihai Eminescu din Orșova a fost vandalizat/captură foto: Orșova Istorie-Arheologie  Facebook.com

Statuia lui Mihai Eminescu amplasată în parcul „General Ion Dragalina” din municipiul Orşova a fost vandalizată cu o zi înainte de marcarea a 173 de ani de la naşterea poetului. 

CITEȘTE ȘI:

Plăcuța de la ieșirea din Florești de pe Centura de Nord, VANDALIZATĂ! FOTO

Clujul sărbătorește Ziua Culturii Naționale cu concerte, lansare de carte și expoziție de fotografie

abonare newsletter