Actualitate

Șoferi drogați și fără permis pe drumurile din Cluj de Sfântul Ioan

Conducătorii auto fără permis sau sub influența substanțelor psihoactive continuă să reprezinte un risc privind siguranța pe drumurile din județul Cluj.

Șoferi fără permis sau drogați pe drumurile din Cluj/Foto: IPJ Cluj Șoferi fără permis sau drogați pe drumurile din Cluj/Foto: IPJ Cluj

 

 


Polițiștii clujeni au desfășurat acțiuni de control pe drumurile din Cluj în perioada Bobotezei și a Sf. Ion, iar în decurs de doar câteva zile aceștia au reținut 30 de permise de conducere și 13 certificate de înmatriculare, situație în care șoferii au rămas pietoni. 

 


În unele cazuri, conducătorii auto se aflau la volanul autoturismului fără a deține permis de conducere sau sub influența substanțelor psihoactive. 

La volan, dar fără permis 

Spre exemplu, sâmbătă, polițiștii clujeni au identificat în trafic un bărbat de 38 de ani, din comuna Chinteni, care se deplasa cu un autoturism, fără a deține permis de conducere.


Pe numele acestuia a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind demarate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

 Acesta a fost surprins de polițiști în jurul orei 03.00, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe raza municipiului Cluj-Napoca, strada Baba Novac, având permisul de conducere anulat.


 Bărbatul a fost introdus într-un Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Pozitiv la Drugtest

Duminică, în jurul orei 02.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Gherla au oprit pentru control autoturismul condus pe strada Piața Libertății, de un tânăr de 19 ani, din același municipiu.


Testarea cu aparatul drugtest a indicat prezența substanțelor psihoactive, astfel că tânărul a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării probelor biologice.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

În perioada 6-8 ianuarie, pe parcursul activităţilor desfăşurate de polițiștii clujeni au fost constatate și aplicate în total 330 de abateri de natură contravențională, 

CITEȘTE ȘI:

Șoferi beți și drogați, depistați după sărbători, pe drumurile Clujului. Bărbat prins mort de beat la volan, în Cluj-Napoca

Zeci de permise reținute în Cluj, dosare penale și 200 de sanțiuni contravenționale pentru șoferii pericol-public, în perioada Revelionului

abonare newsletter