Actualitate

Şoferi beţi sau fără carnet de conducere pe străzile din judeţul Cluj! Unul dintre ei a provocat și un accident

Doi șoferi au fost prinși la volan beți pe drumurile din Cluj. Unul dintre ei nu avea permis de conducere și a produs și un accident rutier.

Doi șoferi au fost prinși la volan beți pe drumurile din Cluj. Unul dintre ei nu avea permis de conducere și a produs și un accident rutier/ Foto: IPJ Cluj Doi șoferi au fost prinși la volan beți pe drumurile din Cluj. Unul dintre ei nu avea permis de conducere și a produs și un accident rutier/ Foto: IPJ Cluj

 

 


Tot mai mulți șoferi sunt prinși la volan băuți sau fără permis. 

 


În a doua zi de Crăciun, un bărbat a fost prins la volan băut și fără permis de conducere. Înainte de a fi prins de polițiști, acesta a produs un accident rutier.  În urma coliziunii, acesta și-a continuat deplasarea pe DN1J, înspre localitatea Căpușu Mare, iar într-un viraj la stânga ar fi pierdut controlul direcției de deplasare, părăsind partea carosabilă.

CITEȘTE ȘI:
Proiect de lege: Șoferii băuți și fără permis care își ucid semenii, direct la închisoare
Un bărbat băut și FĂRĂ PERMIS de conducere a provocat un accident într-o localitate din Cluj

La data de 26 decembrie a.c., polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat în vârstă de 47 de ani, din comuna Aghireșu, după ce a fost depistat conducând un autoturism fără a poseda permis de conducere și aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.


În fapt, la aceeași dată, în jurul orei 20.00, bărbatul ar fi condus autoturismul pe DJ108C, în afara localității Gârbău, iar la un moment dat ar fi acroșat o autoutilitară, condusă din sensul opus. În urma coliziunii, acesta și-a continuat deplasarea pe DN1J, înspre localitatea Căpușu Mare, iar într-un viraj la stânga ar fi pierdut controlul direcției de deplasare, părăsind partea carosabilă.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că bărbatul nu este posesorul unui permis de conducere. Totodată, la testarea acestuia cu aparatul etilotest a fost înregistrată concentrația de 0,81 mg./l. alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a concentrației alcoolice.


Astfel, în baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Cluj. 


Șofer mort de beat, în comuna Cojocna

Tot în a doua zi de Crăciun un bărbat în vârstă de 44 de ani a fost prins în localitatea Moriști cu o alcoolemie de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 26 decembrie a.c., în jurul orei 14.00, polițiștii Secției 2 Poliței Rurală Apahida au interceptat în trafic, pe DJ161A, în localitatea Moriști, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 44 de ani, din comuna Cojocna.

Acesta a fost testa cu aparatul etilotest, fiind înregistrată concentrația de 0,95 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a adăugat IPJ Cluj.

CITEȘTE ȘI:

Accident GRAV lângă Sibiu! O persoană a murit iar alte două au fost transportate la spital

Bilanț sumbru. Aproape 1.500 de persoane și-au pierdut viața în accidente rutiere în România. Pietonii rămân cel mai mare pericol în trafic

abonare newsletter