Actualitate

Cerșetori din Galați, Mureș sau Sălaj își fac veacul pe străzile Clujului. Poliția i-a amendat

Mai mulți cerșetori, inclusiv din alte județe, au fost depistați și amendați de polițiștii clujeni, luna aceasta. Unii au venit de la sute de kilometri ca să cerșească în Cluj-Napoca.

Cerșetori din Galați, Mureș sau Sălaj își fac veacul pe străzile Clujului. FOTO: Facebook/ Poliția Locală Cluj-Napoca Cerșetori din Galați, Mureș sau Sălaj își fac veacul pe străzile Clujului. FOTO: Facebook/ Poliția Locală Cluj-Napoca

 

 


Polițiștii au identificat și sancționat cerșetorii de pe străzile orașului, unii dintre ei veniți de la sute de kilometri pentru a cere pomană clujenilor. 26 fapte de cerşetorie identificate în prima parte a lunii decembrie 2022, în urma verificărilor făcute, cu prioritate în zona supermarketurilor, magazinelor, piețelor, zonelor aglomerate cu flux mare de persoane și autovehicule. 

 


„17 dintre aceste persoane aveau domiciliul în alte județe: Sălaj, Mureș, Galați. Au fost încheiate 26 procese verbale de constatare a contravenţiei, în conformitate cu Legea nr. 61/91 rep., în valoare totală de 2600 lei. În cazul în care cetățenii observă persoane care apelează la mila publicului sau sunt abordați de astfel de persoane, să sune la numărul de telefon 0264/955 -Dispeceratul Poliţiei Locale pentru direcționarea un echipaj în zonă în timp operativ, să dispună măsurile legale ce se impun”, a transmis Poliția Locală Cluj.

De asemenea, polițiștii au o serie de recomandări pe care le oferă cetățenilor: „Cei care doresc să dăruiască, să ofere bunuri sau bani pentru ajutorarea unor persoane care au nevoie, să o facă prin intermediul unor fundații, asociații, campanii umanitare, conducerea unor instituții care se ocupă cu categorii de persoane defavorizate, case de bătrâni, orfelinate, spitale, centre pentru persoane cu dizablități, centre pentru persoane fără adăpost, etc”.

CITEȘTE ȘI:

Ce pedeapsă a primit polițistul local din Cluj care a bătut un cerșetor? Victimă: „M-au aruncat în dubă plin de sânge”

abonare newsletter