Actualitate

Polei pe mai multe drumuri din județul Cluj! Nu sunt șosele înzăpezite

În Cluj nu sunt drumuri nepracticabile din cauza vremii, a anunțat Consiliul Județean Cluj, însă există pericol crescut de depunere a poleiului.

207 tone de material antiderapant au fost folosite la Cluj, marți dimineață. FOTO: CJ Cluj 207 tone de material antiderapant au fost folosite la Cluj, marți dimineață. FOTO: CJ Cluj

 

 


207 tone de material antiderapant au fost folosite în cadrul acțiunilor de prevenire a poleiului în cursul dimineții zilei de marți, 13 decembrie. Pe raza județului Cluj, nu există drumuri județene blocate traficului rutier, anunță CJ Cluj. Totuși, din cauza temperaturilor sub zero grade Celsius, mai exact între -9 și -2 grade Celsius, mai multe drumuri județene au fost afectate de fenomenul de polei.

 


În acest context, pentru asigurarea unor condiții optime de circulație, în cursul zilei de luni, 12 decembrie, s-a acționat, inclusiv prin revizii, pe 12 drumuri sau sectoare de drumuri județene situate pe raza zonei Huedin. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a opt utilaje. Tot în această zonă, în cursul nopții şi al acestei dimineți, s-a acționat pe două drumuri sau sectoare de județene, cu trei utilaje. În cadrul acestor acțiuni a fost folosită o cantitate însumată de 98 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile județene situate în zona Gilău, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 13 drumuri sau sectoare de drumuri județene, cu șase utilaje. În cursul nopții şi al acestei dimineți s-a acționat, inclusiv prin revizii, pe 11 drumuri județene, cu cinci utilaje. În cadrul acestor acțiuni a fost folosită o cantitate însumată de 45 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.


Pe drumurile județene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe opt drumuri județene, cu cinci utilaje. În cursul nopții şi al acestei dimineți s-a acționat, inclusiv prin revizii, pe două drumuri sau sectoare de drumuri județene, cu trei utilaje. În cadrul acestor acțiuni a fost folosită o cantitate însumată de 29 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile județene situate în zona Dej, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 12 drumuri județene, cu 11 utilaje. În cursul nopții şi al acestei dimineți s-a acționat, inclusiv prin revizii, pe 11 drumuri sau sectoare de drumuri județene, cu 11 utilaje. În cadrul acestor acțiuni a fost folosită o cantitate însumată de 119 tone de material antiderapant, inclusiv sare.


Pe drumurile situate în zona Gherla, intervențiile specifice activității de iarnă în cursul ultimelor 24 de ore au fost doar de verificare a stării drumurilor și condițiilor de circulație, nefiind necesară folosirea de material antiderapant.

În continuare, se efectuează revizii pe mai multe drumuri județene pentru verificarea stării părții carosabile, urmând să se acționeze în caz de necesitate, transmite Consiliul Județean Cluj.

CITEȘTE ȘI:

Iarna și-a intrat în drepturi! Drumurile din Cluj, dezăpezite, dar afectate de polei

Ultimele Stiri
abonare newsletter